Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wiosna za oknem, ptaki śpiewają a tżtówki wciąż mocno kochają! Tżtówki 2009- część IX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-04-06, 11:57   #2548
Ayrine
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna za oknem, ptaki śpiewają a tżtówki wciąż mocno kochają! Tżtówki 2009- cz

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;33376537]A barwników nie znajdziesz w Tesco?
[/QUOTE]

jak znajdę to pewnie drogie te do farbowania jajek się nie nadają a na Wypiekarni mam za 3,50 zł 5g barwnika w proszku. minusem jest przesyłka - 6 zł, ale jak się dokupi coś jeszcze to nie ma tragedii

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Pochwalę się Ayrine, sama robiłaś tą masę lukrową czy kupiłaś? Bo ja chcę kupić ale nie wiem czy będzie zjadliwa. No i myślę nad kolorami bo na pewno musi być element zielonego. Myślałam nad białym tłem ale wyjdzie trochę babski Więc chyba wezmę dwa odcienie zielonego
sama robiłam tylko jak chcesz się bawić w barwniki to nastaw się nawet na 4 godziny pracy z nią - tylko że ja jeszcze wycinałam napis, poza samym ugniataniem, to też trochę zajęło. ogólnie masa jest mega słodka, więc możesz zrobić jak ja: dodać do niej trochę aromatu cytrynowego, a do samego kremu w torcie śmiało dodawaj soku z cytryny/aromatu/startej skórki (ja dałam wszystkie te 3 składniki i to nie żałowałam ich, a krem w sumie miał lekki cytrynowy posmak). jak zrobisz słodką masę i słodki środek to dużo tego nie zjecie, a tak na imprezie urodzinowej u mnie goście byli bardzo zadowoleni, że tort nie był taki słodki.
Ayrine jest offline Zgłoś do moderatora