2012-04-06, 11:57
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna za oknem, ptaki śpiewają a tżtówki wciąż mocno kochają! Tżtówki 2009- cz
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;33376537]A barwników nie znajdziesz w Tesco?
[/QUOTE]
jak znajdę to pewnie drogie te do farbowania jajek się nie nadają a na Wypiekarni mam za 3,50 zł 5g barwnika w proszku. minusem jest przesyłka - 6 zł, ale jak się dokupi coś jeszcze to nie ma tragedii 
Cytat:
Napisane przez asiula1306
Pochwalę się Ayrine, sama robiłaś tą masę lukrową czy kupiłaś? Bo ja chcę kupić ale nie wiem czy będzie zjadliwa. No i myślę nad kolorami bo na pewno musi być element zielonego. Myślałam nad białym tłem ale wyjdzie trochę babski  Więc chyba wezmę dwa odcienie zielonego
|
sama robiłam tylko jak chcesz się bawić w barwniki to nastaw się nawet na 4 godziny pracy z nią - tylko że ja jeszcze wycinałam napis, poza samym ugniataniem, to też trochę zajęło. ogólnie masa jest mega słodka, więc możesz zrobić jak ja: dodać do niej trochę aromatu cytrynowego, a do samego kremu w torcie śmiało dodawaj soku z cytryny/aromatu/startej skórki (ja dałam wszystkie te 3 składniki i to nie żałowałam ich, a krem w sumie miał lekki cytrynowy posmak). jak zrobisz słodką masę i słodki środek to dużo tego nie zjecie, a tak na imprezie urodzinowej u mnie goście byli bardzo zadowoleni, że tort nie był taki słodki.
|
|
|