2012-04-08, 01:46
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zazdrosna o przyjaciela TŻ...
[QUOTE=danusiaes;33412110]
Cytat:
Napisane przez Ciri89
Mój chłopak ma przyjaciela. Znają się od 8 lat, spotykają przynajmniej raz na dwa tygodnie
|
To dobrze. To świadczy o tym, że z Twoim facetem wszystko w porządku. Też powinnaś się zastanowić nad tym, żeby z jakąś koleżanką wybierać się raz na dwa albo raz na tydzień pogadać.
Cytat:
kilka razy wręcz wyraźnie powiedział mi, że jestem dla niego nudna.
|
A to akurat źle. Przede wszystkim, nie powinien mówić takich rzeczy w afekcie, bez przeprowadzenia konstruktywnego dialogu. Musicie skonfrontować swoje oczekiwania co do siebie. Jeśli jesteś dla kogoś nudna, to trudno planować z nim resztę życia. Wiesz, mnie też nie zawsze chce się gadać ze swoją dziewczyną. Ale nie dlatego, że źle się z nią czuję, po prostu bywają takie momenty, że kompletnie nie chce mi się z nikim gadać i przejawiać jakiejkowiek aktywności. Człowiekowi potrzeba trochę intymności, czasami naprawdę musi sobie poczytać książkę, pograć w coś itp. Porozmawiaj z nim na ten temat. Może nie chodzi o to, że jesteś dla niego nudna, tylko po prostu spędzacie ze sobą za dużo czasu w chwilach, kiedy akurat nie potrafi się tym tak cieszyć.
|
|
|