2012-04-08, 10:02
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pożegnać TRĄDZIK raz na ZAWSZE - kuracje, pielęgnacja, makijaż. ZBIORCZY!
Po raz drugi prosze, żebyś sobie darowała te osobiste wycieczki i drobne złośliwości wobec mojej osoby, bo niczemu to nei słuzy, a zaczyna sie to robić irytujące
Cytat:
Napisane przez anttreee
Jeśli potrafiłabyś czytać ze zrozumieniem wiedziałabyś, że nie potrafię wytłumaczyć mechanizmu działania bakterii, czy też produktu ich metabolizmu na skórę, ponieważ na studiach biotechnologicznych nie zajmuję się aż tak szczegółowo skórą.
|
Żeby to zdanie było prawdziwe to musiałabys napisac, w odpowiedzi na moją prośbe o wyjaśnienie związku pomiędzy toksycznymi bakteriami w serze a trądzikiem, ze nie wiesz bo tego na biotechnologii nie było. Ale nie napisałas tego, napisałas że "Mogą pogarszać właśnie dlatego, że sa produkowane przez toksyczne bakterie" czyli masło maślane, po czy zaczęłas przytaczać angdoty. Dodatkowo dopóki nie dojrzałam w twym podpisie hasła biotechnologia, nie mogłam wiedzieć że to studiujesz, bo tego w toku dyskusji nie napisałaś.
Jestem natomiast przekonana, ze na wykładzie z mikrobiologii nikt nie rzucił haslem "toksyczne bakterie w serze pogarszaja trądzik" bez żadnego słowa wyjaśnienie, a cała sala łyknęła to jak prawde objawioną i niekt nie spytal "dlaczego?".
Cytat:
|
Napisane przez anttreee
BTW nie wiem czy wiesz, ale czasem się tak może zdażyć, że nad niektórymi procesami czy też efektem działania niektórych substancji dopiero są prowadzone badania, które jeszcze nie zostały opublikowane. Mam jednak dla ciebie szybsze rozwiązanie, jeśli tak bardzo chcesz znać odpowiedź, może zleć jakiemuś koncernowi badania na ten temat 
|
No popatrz, wiem. Tylko jak sie ma to do tego co pisałas? Napisałaś:
"Z tego co wiem, to na 100% nie poleca się serów pleśniowych, ponieważ do ich produkcji stosuje się najbardziej toksyczne bakterie"
i "Mogą pogarszać właśnie dlatego, że sa produkowane przez toksyczne bakterie". Ja tu widze kategoryczne stwierdzenie faktu (100%), a nie sugestie, że są przesłanki by tak sądzić.
Ponadto jeśli coś jest nowe i nie poznane to raczej spotkasz sie z tym w artykułach (i to tych z jak najwyższym impact factor), a nie na wykładach. Jesli sie spotkałaś z tym na wykładach to można sadzic ze Twoi prowadzacy sie tym zagadnieniem zajmują, a to z kolei sugeruje że powiedzieli być dlaczego tak sądzą czyli coś co próbuje z Ciebei wydusić.
A wiec jak to jest? wiemy, że na 100%... czy moi profesorowie przypuszczają, że...?
|
|