2006-12-29, 17:57
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: STOP PRZEMOCY WOBEC DZIECI!!-prosze o list poparcia!!!!
Cytat:
Napisane przez cheer
W tym przypadku tak, zmowa milczenia to coś, co się wyjątkowo udaje w naszym społeczeństwie. Na szczęście są osoby, którym nie brak cywilnej odwagi (osobiście brak mi jej, ale nad tym pracuję).
Ale miałam też na myśli szereg innych sytuacji, w których człowiek jest bezbronny, bo nie zna swoich praw (pozwolę sobie na mały off top w tym ważnym temacie - przeczytałam dziś, że większość szkół językowych stosuje bezprawne praktyki polegające na tym, że trzeba z góry wpłacić całą kwotę za rok czy semestr, tak, żeby się nikt nie rozmyślił, tymczasem prawo jest takie, że w każdej chwili mogę odstąpić od umowy i zapłacić tylko za tyle lekcji, na ilu byłam, a szkoła - jeśli już wpłaciłam - ma obowiązek oddać mi róznicę. Tylko kto o tym wie? Zaś szkołom w to mi <im> graj...)
|
Masz racje cheer.
Niestety zmowa milczenia to ciezki do pokonania mur..bo tak zostaliśmy wychowani-by zajmować sie własnymi problemami,nie cudzymi-i żeby sie ,,nie wychylać,,-bo to napewno nic dobrego nie przyniesie...
Z tym drugim zgadzam sie także-ludzie sa niedoinformowani,nie znaja swoich praw,nie interesują sie nimi..
I takie nadużywanie naszej niewiedzy to chleb powszedni..
Nawet jeśli zdajemy sobie sprawę z niektórych nadużyc-to je tolerujemy-bo jest wygodniej...
Ja nie chce tolerować tego co ktoś obok robi bezbronnemu dziecku-i biernie zgadzać sie na to-i chciałabym by powoli,powoli-przekonywały sie do tego także inne osoby..że nie musimy sie bać mówić i znać nasze prawa.
Mamy -za przeproszeniem-cholerny 21 wiek-więc może wyjdzmy z ciemnoty i zacznijmy byc cywilizowanymi,znającymi swoją wartość ludzmi.
Edytowane przez mamamichałka
Czas edycji: 2006-12-30 o 11:27
|
|
|