2012-04-10, 09:10
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Napisane przez emigra
Mag, jak chcemy by dziecko samo spalo to przede wszystkim trzeba je jeszcze obudzone klasc .. Dziecko budzi sie kila razy zeby sprawdzic czy wszystko jest tak jak podczas zasypiania-zasypialo przy cycku, budzi sie bez niego wiec alarmuje... Niektore dzieci nie placza a niektore wlasnie odrazu sie calkiem rozbudzaja wystraszone... Jak zasnie Ci przy cycu, odloz i poczekaj czy sie obudzi, jesli tak to daj buziaka, smoczek jesli go uspokaja i zostaw go samego. Jak bedzie dalej plakac to podejdz znowu, znowu daj buziaka, smoka, zycz kolorowych snow i go zostaw... Po kilku takich probach powinien nauczyc sie samodzielnego spania  ciezkie to jest ale do wykonania... Jula zasypia sama, czasem zaraz po polozeniu czasem potrzebuje dluzej. Ale w nocy nie mamy problemu bo jak sie budzi to zmieniam pieluche, daje butle, bekamy i ja odrazu klade i zasypia 
|
no właśnie kurcze u mnie nie działa... już tyle razy próbowałam tą metodę... odkładam, jak się budzi, podchodzę pogłaszczę po policzku, dam smoka ale nic z tego... poleży 10 min. spokojnie a potem zaczyna marudzić...
w nocy też nie mam problemu i to jest jedyny plus... że w nocy śpi ładnie zaraz po jedzonku i się nie budzi
|
|
|