Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-04-10, 14:33   #2247
Timii
Rozeznanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Jest Kornelia pisana właśnie tak jak podajesz.
A pionizacja, cóż... Jak wiele razy było wspominane cc ma plusy i minusy Tak jak i sn...
Nie czytaj już takich rzeczy chociaż na noc
no faktycznie! nie wiem gdzie ja oczy podziałam

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Timii,co prawda ja nie mialam cesarki,ale operację taką ginekologiczną,więc wiem jak to jest się pionizowac po niej. Ja miałam ochotę naprzykład drzeć się na każdego kto się na mnie patrzył i mówił że dam radę Jest ciężko,ale im szybciej się wstanie,tym potem będzie łatwiej i tym prędzej wróci się do zdrowia. Trzeba pamiętać jednak że to poważna operacja, więc tak samo serio to traktować. Nie bój się prosić o leki przewciwbólowe jeszcze za nim zacznie Cię boleć tak,że nie możesz wytrzymać.
miss jeszcze raz wielkie dzięki za info, pewnie masz racje ze trzeba się wziąść w garść i już. będę o tym pamiętać choć ciągle mam nadzieję że mała się jeszcze przekręci

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Nie chce nic mowic, za 10 min wychodze na szkole rodzenia i mi odszedl ten czop chyba sluzowy....
agatka czyżbyś była następna w kolejce? widzę że maluchy pchają się na świat

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
Hej!!!
Przyjmiecie mnie z powrotem do swojego grona?? Mało się udzielałam, zwłaszcza ostatnio. Teraz już jestem na zwolnieniu i mam nadzieję że będę miałam więcej czasu na pisanie z Wami

Teraz czekają nas największe emocje!! Widzę że worek pomału się rozwiązuje a za chwilę nastąpi prawdziwy "wysyp". Pamiętam jak to było jak rodziłam Maćka

Teraz jestem w 31 tc. Termin mam na 14 czerwca więc będę jedną z ostatnich mamuś.

Wspomnę tylko że tym razem czekamy na córkę-Gabrysię.
witamy fajnie macie - parka jak Wy to zrobiliście?

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
SzmaragdowyKotku, jest to osobista właściwość malucha czy dostanie żółtaczki,czy nie,bo to zależy poporstu od jego wątróbki,jak sobie radzi Ale rzeczywiście,mamy czesto mówią,a moj synek też miał/czy córeczka,więc wiem co mam robić/ kiedy wyjdziemy do domku. Także może rzeczywiście coś w tym jest...?

Begie,na izbę przyjęć nigdy nie musisz mieć skierowania! Jak czujesz,że maluszek zachowuje się inaczej niż zwykleczujesz słabiej ruchy,a nie daj boże wcale,to jedź i nie miej wyrzutów sumienia. Lepiej byc w tej kwestii nadgorliwym. Co do wstawania z łóżka,to akurat dobrze że kazali jej wstać o 23, u nas pacjentki nawet w nocy wstają,jeśli mija te 12h od cesarki. To jest bardzo ważne!! Podczas leżenia, w pcohwie zalegają odchody połogowe które są doskonałą pożywką dla bakterii. jak wstajesz, z siłą grawitacji wydostają się poza organizm Poza tym szybciej dochodzi się do siebie jak wcześniej się wstaje. Także dziewcyzny jakby któraś z was miala cesarkę, to nie pozwolić,żeby się leżało w łóżku dłużej niż 12h!!!!

Agatko,nie musi być podbarwiony koniecznie krwią, to raz,dwa,że może to być fragment czopa, trzy, już pisałam przy śliweńce o tym,że czop może odchodzić do 2tyg przed porodem
miss jeszcze raz dzięki za to info nie rozumiałam tego całego zamieszania z tym wstawaniem ale tak myślałam że coś w tym musi być skoro tak się naciska dziewczyny na to wstanie. aha - i czy to oznacza że trzeba możliwie jak najdłużej wytrzymać w pozycji stojącej i chodzić ile to możliwe czy wystarczy po prostu wstać i zaraz można znów się położyć?? wybacz jeśli to głupie pytanie
Timii jest offline Zgłoś do moderatora