2012-04-11, 12:51
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ V
Cytat:
Napisane przez anakazar
Zastanawiam się czy nie kliknąć tego zestawu,ale boję się,że szampon nie da sobie rady z przetłuszczającymi się włosami  Margo czy Ty masz włosy przetłuszczające się?
A masz porównanie odżywki madary z odżywką JMO?
Kolor boski,ja miałam ciut jaśniejszy jakiś rok temu  Włosy zdrowe i piękne
No ufff,świetnie,że go w końcu włożyłaś do koszyka 
|
Dziękuję Nie mam przetłuszczających się. Moje są przy skórze normalne/lekko suche, na końcach podniszczone i suche. Co do Madary, jestem do tego stopnia zadowolona, że próbki JMO leżą nieużywane. Moim zdaniem (mam wersję dla suchych włosów) jest lepsza niż Kuracja różana Lavery, porównywalna do JMO. Szampon bardzo dobrze domywa, trochę jednak plącze włosy. Nie jest to problem ponieważ i tak zawsze nakładam odżywkę.
Cytat:
Napisane przez iivii
Dziewczyny, czy jest w ogóle szansa osiągnięcia henną zimnego albo chociaż neutralnego jasnego/średniego brązu? Rudości i czerwienie na moich włosach niestety odpadają?
I jak daje sobie radę z kryciem siwków, macie doświadczenie?
|
Myślę, że szansa jest. Z drugiej strony henna sama w sobie daje tylko rudy barwnik. Na wątku hennowym dziewczyny na pewno pomogą. Jest tam także dostępny poradnik o hennowaniu w pdf. Bardzo przydatny 
edit. zapomniałam jeszcze o siwkach. Mam ich sporo, niestety. Miałam także odrost naturalnych i chemicznie farbowanych, a także rozjaśnianych włosów. Z wszystkiego po trochu Khadi co hennowanie kryje i wyrównuje wszystko. Co najwazniejsze nie spłukuje się. Oby tak dalej, bardzo bym chciała.
Czas edycji: 2012-04-11 o 12:58
|
|
|