Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kwiaty do dekoracji ślubnej/weselnej
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-04-11, 12:16   #1
melleczka
Zakorzenienie

Kwiaty do dekoracji ślubnej/weselnej

Witam się z Wami
Założyłam ten wątek, abyśmy się tu mogły dzielić wszystkim co związane z szeroko pojętymi kwiatami. Nie znalazłam podobnego wątku, jest wiele o dekoracjach, bukietach, ale nie ma ogólnie o kwiatach. Sama ostatnio zaczęłam się zastanawiać jakie kwiaty do dekoracji kościoła, sali, bukietów wybrać. Jak wiadomo przy wyborze kwiatów decyduje nie tylko ich wygląd. Dlatego zapraszam do dzielenia się swoimi spostrzeżeniami na temat trwałości, ceny, dostępności kwiatów o danej porze roku.

Osobiście potrzebuję dość dużych ilości - nie będę korzystać z usług kwiaciarni. Bukiety zrobię sama, dekorację sali zrobi nam obsługa lokalu, a dekorację kościoła zrobią zakonnice Ale że nie mam kompletnie pojęcie o kwiatach - stąd ten temat Nie chciałabym zbytnio nadszarpnąć budżetu, a kwiatów potrzebuję dość dużo. Może Wy znacie jakieś ładne i tanie kwiaty, które nadawałyby się do dekoracji sali (bukiety na stoły) i kościoła? Na stoły chciałabym jakieś takie pełne kwiaty w stylu róż, eustom, peonii, goździków, natomiast w kościele podobają mi się mieczyki w sąsiedztwie innych kwiatów. Na pewno kwiaty sezonowe są tańsze od tych egzotycznych. Ślub jest na początku lipca. Ja jestem zakochana w peoniach - nie wiecie czy dostanę je na giełdzie? Są to takie raczej ogrodowe kwiaty, sama je mam koło domu, no ale nie w takich ilościach

No i gdzie można tanio kupić wysokie wazony Na allegro cena przeraża. Te, które widziałam na naszej sali to dla mnie porażka...