Wątek
:
Aborcja
Podgląd pojedynczej wiadomości
2012-04-12, 13:31
#
1230
Mojwa
zuy mod
Dot.: Aborcja
Cytat:
widzialas kiedys na usg 10tygodniowy plod??? ja z partenerem tak, dziecko szalalo, ssalo kciuka a nawet strzelil grymaz na wzor usmiechu. mam filmik ten do teraz.... to jest mega przykre ze ludzie potrafia na poczatku nie myslec o konsekwencjach seksu a pozniej usuwac je jak smiecia...
Argumenty przez emocje do mnie nie przemawiają
Jesz mięso? A widziałaś kiedyś te słodkie malutkie kurczaczki? itp.
Szperam, szperam i wyczytałam tyle - większość naukowców jest zgodnych, że płód nie może odczuwać bólu przed 3 trymestrem.
Ja jestem za aborcją na życzenie w pierwszym trymestrze. (później w wyjątkowych przypadkach, tych objętych aktualnie prawnie, w 3cim tylko w razie zagrożenia życia matki). To wystarczająco dużo czasu, a poza emocjonalną gadką o uśmiechających się płodach - mamy pewność że nie odczuwa on ŻADNEGO bólu.
Cytat:
aaah... jedynie moge sie zgodzic na aborcje w momencie gdy ciaza zagraza zyciu matki - chociaz niedawno kumpela podsumowala to jednym pytanie: czy kochajaca prawdziwa matka oddalaby zycie za swoje dziecko?... ja za mojego synka TAK!! wiec... ehh... ciezka sprawa, ciezki temat.
Spoko, a co jeśli to ciąża by Cię zabiła i dziecko by umarło razem z Tobą? To dopiero akt miłosierdzia
o osieroceniu innych dzieci nie wspomnę.
Heroiczne czyny są tylko w książkach
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa
Pokaż profil użytkownika
Wyślij prywatną wiadomość do Mojwa
Znajdź więcej postów Mojwa