Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Melatonina...?
Wątek: Melatonina...?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-04-12, 19:23   #2
rnm
Wtajemniczenie

Dot.: Melatonina...?

Cytat:
Napisane przez _Maitresse_ Pokaż wiadomość
Mam od jakiegoś miesiąca problemy ze snem, w ogóle nie mogę zasnąć. Jest to raczej spowodowane podekscytowaniem związanym ze zmianą mieszkania i stresem przed egzaminami i ogólnie tym, że się nie mogę wyciszyć. Piję melisę i nie daje mi to absolutnie nic, nie mogę się odprężyć. W dzień jestem padnięta, a wieczorem nie mogę spać (mimo że nie śpię w dzień, nawet bym nie umiała). Ogólnie wieczorem czuję się bardziej wypoczęta niż w ciągu dnia. Kupiłam dzisiaj melatoninę, ale trochę się waham czy ją brać, bo po pierwsze nie można jej łączyć z alkoholem, a mi się teraz szykuje wieczór panieński znajomej i kilka urodzin, na których na pewno wypiję, więc w te dni bym nie brała leku. A nigdzie nie ma napisane czy można sobie takie przerwy robić. No i nie chciałabym się uzależnić tak, żeby bez tego już w ogóle nie móc spać. No i mam dużo nauki i mam nadzieję, że to nie obniży jakoś mojej koncentracji w ciągu dnia, jeśli bym zażywała jedną tabletkę na godzinę przed snem. Nie wiem co robić. Może któraś z Was coś wie na ten temat i może mi doradzić... ?
stosuję melatoninę od dawna, ale nieregularnie, tylko kiedy nie moge zasnac. nawet nie wiedzialam, zeby jej nie laczyc z alkoholem

pomaga mi dawka 3 mg, śpię jak dziecko po 5 zwala mnie z nóg w parę minut. rano budzę się wypoczęta. nie zauwazylam zadnych skutkow ubocznych

rnm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując