2012-04-13, 18:10
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż coraz mniej czasu mamy, ciągle w „kipie” się trzymamy! – UPS cz. 10
Hej!
Cytat:
Napisane przez aszin
KASIU, a więc tak. Czy przemioty na tym kierunku są ciekawe i czy jest dużo przedmiotów całkowicie niepotrzebnych? Czy jest dużo rzeczy związanych z talentem muzycznym? Gdyż takiego nie posiadam  Jakiś rysunek jest czy coś? Jak wygladają zajęcia praktyczne? Na razie tyle pytań mam. 
|
Powiem tak, u mnie na uczelni nie było przedmiotów całkowicie niepotrzebnych, ale średnio potrzebna w moim odczuciu była na pewno socjologia. Prawo, którego liznęłam podstaw w 1 semestrze myślę, że w życiu się przyda, chociaż jak wiadomo z pedagogiką ma niewiele wspólnego, zwłaszcza, że nie przerabialiśmy go pod kątem prawa rodzinnego. Z tego co wiem, na różnych uczelniach tego typu przedmioty (często nijak w sumie związane z pedagogiką) pojawiają się różnie, nawet i na drugim roku. Ja od 2 semestru miałam już TYLKO przedmioty typowe dla pedagogiki, a od 3 większość już pod specjalizację. Teraz, na 4 semestrze jest kontynuacja i dochodzą nowe. Jeżeli chodzi o talent muzyczny to jest na pewno emisja głosu, no i podstawy edukacji muzycznej. Te drugie są całkiem przyjemne Ostatnio uczyliśmy się grać na cymbałkach Wiem, że rok temu dziewczyny, które były wtedy na 3 roku miały edukację plastyczną (to dopiero przede mną) - rysowały, malowały itd. Jak w przedszkolu i klasach 1-3. Jeżeli chodzi praktykę to u mnie są tylko realizowane praktyki po 1 i 2 roku. Wiem, że na jednej z uczelni praktyka polega na tym, że grupowo chodzą do przedszkoli i tam obserwują, jak to wszystko wygląda, a jeżeli chodzi o ćwiczenia to na muzyce np.: gramy na cymbałkach, śpiewamy. Z polskiego przygotowywałam scenariusze zajęć, kaligrafię. Ja jestem strasznie zadowolona ze studiów i wiem, że poszłam właściwą drogą. Mam 100% pewności, którą kiedyś zamienię na 100% satysfakcji z pracy. Tobie również tego życzę.
Udanych łowów!
Cytat:
Napisane przez aszin
Ja nie byłam u lekarza, ale lepiej się czuję już. 
|
Noo, to dobrze 
Cytat:
Napisane przez aszin
Majątek, na bank majątek. Żadne wieści złe.
|
Tak, tak, tego się trzymajmy 
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------
Cytat:
Napisane przez Lenka_007
Ja studiuję TiR i nie żałuję wyboru  Z pracą może rzeczywiście nie będzie łatwo,ale najważniejsze jest by w życiu robiło się to co się lubi 
|
Dokładnie! Ja sobie nie wyobrażam sytuacji, że robię coś, czego nie lubię przez okres ponad 20 lat. Zero satysfakcji i zero pieniędzy.
Edytowane przez pannafu
Czas edycji: 2012-04-13 o 18:08
|
|
|