2012-04-14, 09:38
|
|
Recenzentka Miesiąca - Listopad 2016
|
Dot.: Kobieta z pazurem
"Kwiatowy szyk"
Czyli coś idealnego dla wielbicielek elegancji przełamanej małą elegancką ekstrawagancją. Jest bardzo prosty do zrobienia, a przyznajcie że robi wrażenie!

"Know How"
1. Pod tradycyjnego frencha nakładamy odżywkę z drobinkami złota. Złote drobinki będą tworzyły delikatną poświatę na płytce paznokcia.
2. Wykonujemy francuski manicure, przy pomocy tradycyjnych kolorów.
3. Czerwonym lakierem ostrożnie kropkujemy płatki kwiatka.
4. Środek robimy przy pomocy srebrnego brokatu.
5. Gałązki rysujemy bardzo cienkim pędzelkiem zanurzonym w czarnym lakierze.
6. Robimy małe kropki srebrnym brokatem obok czarnych linii. (gdzieniegdzie)
7. Utrwalamy całość połyskującym topem.
8. Wzór prezentuje się najpiękniej gdy ozdobimy nim 2 lub 3 paznokcie (u jednej ręki).
---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------
"BORDOWE"

Paznokietki malujemy na bordowy brokatowy kolor. Następnie na kciuku i na środkowym robimy srebrną gałązkę, a na niej kropkujemy małe pączki kwiatów.
Szybkie prawda?
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------
"MUZYCZNE"
Kolejny mój pomysł na paznokcie w stylu Art To paznokcie w Nutki.
Oto przepis:
1. Malujemy całą płytkę na ulubiony kolor lub taki kolor który pasuje lub kontrasuje z naszym strojem.
2. Gdy paznokieć wyschnie, cienkim pędzelkiem w innym, kontrastującym odcieniu malujemy pięciolinię na każdym paznokciu.
3. Po wyschnięciu pięciolinii malujemy, wedle uznania, nutki.
Dodatkowo na kciuku, ponieważ ma on największą płytkę, zaszalałam i namalowałam klucz wiolinowy.
Foto już wkrótce!
Edytowane przez ziomaska
Czas edycji: 2012-04-22 o 13:42
Powód: dodanie zdjęcia
|
|
|