Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - problem z ubezpieczalnią
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-04-14, 17:02   #10
lza_slonca
Zakorzenienie

Dot.: problem z ubezpieczalnią

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
samochód nie jest kradziony.
chodzi o to, że mój chłopak kupił go uderzonego w przód. jako, że jest blacharzem samochodowym, sam sobie go naprawił, kumple mu go dokończyli i sprawdzili (mechanika plus lakierowanie) i dopiero wówczas go zarejestrował.
kupno odbyło się w październiku, a zarejestrował go pod koniec stycznia dopiero, bo po prostu nie miał kasy na rejestrację auta, skoro pakował w lakiery, lampy i inne tego typu rzeczy.
pech chciał, że gościu wjechał nam miesiąc po rejestracji auta. i teraz mamy wrażenie, że ubezpieczalnia podejrzewa nas, że wypadek był "na ulał"...
same rozumiecie... kupił uszkodzone auto, a miesiąc po rejestracji ktoś mu wjechał...

jedno co dobre, mamy umowe z domu TZta wysiliłam się i poszłam do domu tż pogrzebać mu w papierach. na szczęscie jego rodzice jeszcze go nie eksmitowali ze wszystkiego ...

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

i co on na to, że auto było kradzione?
ale masakra...
Wiesz, powodów jest dużo, ale brat mówi, że standard procedura z tą umową

Co z autem? Ano to, że kupił koniec kwietnia'08, kolizja luty'09 a 4 maja 2009r. samochód na lawecie został wywieziony a brat miał sprawę o paserstwo Został bez samochodu i pieniędzy. Sprawa zakończyła się w marcu 2011r. Brat został oczyszczony z zarzutów. Sprawa cywilna założona sprzedawcy. Wygrał sumę o 4 tyś wyższą niż zapłacił.
Żal został, bo samochód był sprawdzany i było podobno ok

Teraz też kupił samochód z Francji ale już był porządnie sprawdzony, w tym korespondencja z salonem Fr

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując