Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Oleje i olejki do włosów - cz. V
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-04-14, 19:29   #4311
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

Cytat:
Napisane przez narvia Pokaż wiadomość
tylko nie Biosilk- ten jedwab wysoko ma alkohol, więc nie będzie chronił tylko wysuszał i niszczył. Lepiej CHI albo Biowax serum

Co do zmywania- wiadomo, im mniej detergentów tym lepiej dla włosów, dlatego lepiej szamponem bez SLS. Dla mnie na początku koszmarem bylo domycie oleju szamponem Eva czarna rzepa, a teraz zmywam wszystko jednym myciem balsamem do kapieli dla mam Babydream, więc zalezy to od wprawy.

Jeśli długo nie oczyszczałaś włosów (czyli długo nie używałaś szamponu z SLS- więcej niż tydzień, miesiąc) możliwe, że są już obciążone i potrzebują małego detoksu.

Kurcze, stałam dzisiaj dobre 15 minut przed olejem ryżowym i wyszłam z sokiem z aloesu w końcu
Dokładnie, wszystko tylko nie Biosilk alkohol denaturat wysuszy włosy i narobi więcej szkody niż pożytku

Ja na początku zmywałam oleje szamponami z sls i przyznam że też nie zawsze udało mi się domyć włosy, nie stosowałam żadnych szamponów bez sls, za to kupiłam sobie płyn do higieny intymnej Facelle i zawsze jaki olej bym nie dała wszystko się domywa, a nie ma ani parabenów ani sls, jest delikatny, mieszam go z odżywką więc nie mam tak strasznie splątanych włosów jak po zwykłym szamponie

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
Beatgirl, to jest Twój naturalny odcień włosów?
Ciężko powiedzieć :P farbuje włosy już od paru lat, teraz postanowiłam kompletnie z tego zrezygnować i od 5 miesięcy moje włosy farby nie widziały i już coraz trudniej dostrzec mi odrosty ostatnio znalazłam kitkę włosów jeszcze sprzed farbowania, porównałam i kolor był identyczny na zdjęciach sprzed farbowania też wyglądają podobnie, więc nie wiem czy możliwe jest że oleje wypłukały mi farbę z włosów, czy po prosty tak idealnie wypłowiała :P

"Nieszczęście dzielone na dwa to o połowę nieszczęścia mniej , szczęście dzielone na dwa to dwa razy więcej szczęścia."

Edytowane przez beatgirl
Czas edycji: 2012-04-14 o 19:31
beatgirl jest offline Zgłoś do moderatora