Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 17:53   #4100
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Niekoniecznie wiąże wodę akurat w skórze, bo np. Restylane jak wstrzykujesz, to własnie po to, żeby wypełnić ubytki, czyli jest to kwas hialuronowy już przygotowany po to, by oddawał wilgoć DO skóry. Gdyby wiązał wodę ze skóry, to skórę by odwadniał, a nie nawadniał. No i to całe wypełnienie się wchłania, kwas hialuronowy też. Ok, zgadzam się, że jest to nośnik, no ale jest przeznaczony do tego, żeby wiązał i oddawał wodę, czyli do nawilżania... Myślę, że w gruncie rzeczy mówimy o tym samym, chodzi tylko o sformułowanie. No w skrócie myslowym nawilża, bo wiąże i oddaje wilgoć jako nośnik.
Nie mamy na myśli tego samego.
Ja nie dokonuję nadinterpretacji. K.H. wiąże wodę, ale nic nie oddaje Po prostu zatrzymuje wodę w skórze, która (jak wiemy ) szybko odparowuje.
Restylane ma za zadanie wypełnienie zmarszczek, a nie nawilżenie skóry.
I znowu napisałaś coś, czego ja nigdy nie powiedziałam (napisałam) k.h. nie wiąże wody ze skóry (nie wiem co miałaś na myśli), ale w skórze. I nie rozumiem, jak niby miałby ją odwadniać???????

A że k.h. jest nośnikiem, dodatkiem, to piszę od początku naszej konwersacji.

Napisz mi jeszcze, jak to się stało, że miałaś do czynienia z tymi wszystkimi dermatologami, których wymieniłaś? Dlaczego do nich trafiłaś, skoro nie mają wcale dobrych rekomendacji?

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-04-16 o 17:57
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora