Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-16, 19:02   #4118
missmalezji
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
hmmm, ja się nie znam, ale...

"Detektor tętna płodu (ang. Fetal Doppler), zwany potocznie „doplerem”, jest urządzeniem pozwalającym na nieinwazyjne wykrywanie i pomiar tętna płodu.
"

Napisałaś, że od nich słyszałaś więc myślałam, że na prawdę od nich słyszałaś
Że czymś tam kręcą, to akurat nie jest wykładnią, że są dobrymi lekarzami

Znowu nie rozumiem o co Ci chodzi z tym oddaniem wody Chyba się nie dogadamy
Kh wiąże wodę w skórze, która jej sprzyja. Po jakimś czasie kh się wchłania (znika). Woda, jeśli jest w skórze, to dobrze, a jak jej brakuje, to trzeba jej dostarczyć (nawilżyć), ale tego nie robi kh. On tylko tę wodę zatrzymuje w skórze. Eh, w kółko piszę to samo
Może inne dziewczyny dadzą znać, czy to jest zrozumiałe, czy nie bardzo. Bo może tylko ja rozumiem to co piszę. Może mój tok myślenia odbiega znacznie od normy i jest po prostu głupi Już sama nie wiem, w czym rzecz. Nie chcę po raz kolejny pisać tego samego

Spróbuję zaraz wrzucić kilka zdjęć na pocztę Średnie na jeża, ale zawsze coś
Do specjalistycznych badań wykorzystujących USG można zaliczyć badanie dopplerowskie, ocenę biofizycznego profilu płodu oraz badanie echokardiograficzne płodu (echo serca płodu).

Badanie dopplerowskie jest badaniem ultrasonograficznym pozwalającym na ocenę przepływów w krążeniu maciczno-łożyskowym. Jego działanie opiera się na wychwyceniu zmian długości fal ultradźwiękowych odbijających się od poruszających się elementów krwi. Dzięki badaniu dopplerowskiemu można ocenić ukrwienie poszczególnych struktur płodu oraz zbadać przepływy w małych naczyniach nie widocznych podczas standardowego USG. Metoda ta pozwala na ocenę się m.in. tętnicy macicznej, tętnicy pępowinowej, krążenia mózgowego, płodowego krążenia żylnego, tętnic nerkowych i naczyń trzewnych płodu oraz łożyska i sznura pępowinowego.

Info ze strony Fundacji Rodzić po Ludzku

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora