Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problemy z paznokciami- WĄTEK GŁÓWNY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-03-08, 08:36   #1
wmagda
Raczkowanie

onycholiza??

Witam serdecznie mam problem z paznokciami, głównie u stóp. byłam oczywiście u dermatologa z tą dolegliwością, ale niestety lekarz nie potrafił mi pomóc . od jakiegoś czasu paznokcie od stóp i kciuki "zmniejszają" mi się, tzn. oddzielają od łożyska, a pod płytką paznokciową widoczna jest biała substancja. wyszukałam w internecie informacje na temat choroby zwanej onycholizą. jednak nie znalazłam żadnych wskazówek dotyczących leczenia tego schorzenia. mój dermatolog nie potrafił postawić diagnozy. przepisał mi witaminę PP, wapno, cynk i witaminę A w kropelkach do smarowanie paznokci. na moje pytanie, czy uda się to wyleczyć lekarz odpowiedział, że trzeba mieć taką nadzieję miałam robione badania na obecność grzybów. wynik negatywny. fakt, ulżyło mi, że nie mam grzybicy, ale nadal nie wiem, co to za choroba mnie dopadła?!

bardzo proszę o poradę Panią doktor. czuję sie bezradna, a do swojego dermatologa straciłam zaufanie
wmagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując