2012-04-17, 08:14
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Komunikacja wizerunkowa
Też wybieram się na ten kierunek. Co prawda ja jestem zeszłoroczną maturzystką, a będzie to mój drugi kierunek, gdyż uczę się już zaocznie. Z tego co się dowiadywałam jest on otwierany po raz pierwszy (mam nadzieję, że znajdzie się odpowiednia ilość chętnych i faktycznie zostanie otwarty). Jako, że jeszcze wcześniej go nie było to będziemy królikami doświadczalnymi, ale z tego co czytałam spis zajęc obowiązkowych i dodatkowych to wygląda to wszytsko bardzo sympatycznie. Jeśli chodzi o przyszłość to wcale nie musi on być taki nieopłacalny, bo jak już wcześniej padały wypowiedzi dużo firm poszukuje teraz osób od dbania o wizerunek, no a każda nieco większa ma swojego rzecznika prasowego(a studia te też nas do tego przygotowują). Ciekawi mnie jaki będzie próg punktowy, aby się dostać. Mature mam zdaną bardzo dobrze, ale wiadomo... zawsze są małe obawy apropo ilości chętnych z lepszymi wynikami 
Nie wiem czy doczytaliście, ale warunkiem ukończenia szkoły z dyplomem jest "Egzamin z języka obcego na poziomie biegłości B2 Europejskiego Opisu Kształcenia Językowego Rady Europy. " Ciekawi mnie na którym roku mamy go zdawać...
Byliście może na dniach otwartych? Bo ja nistety dowiedziałąm się o nich trochę za późno, ale będę we Wrocławiu w tygodniu i mam zamiar wejść i dowiedzieć się paru rzeczy na uczelni.
Jeszcze komentując wcześniejsze wypowiedzi jest to komunikacja WIZERUNKOWA, a nie wizualna. Jest to coś nieco innego, co potwierdził mi nawet wykładowca komunikacji wizualnej na ASP w Łodzi, więc faktycznie złośliwe komentarze są nie na miejscu jeśli samemu się nie jest pewnym o co chodzi.
|
|
|