2012-04-17, 09:20
|
|
Gang Iren
|
Dot.: Wątek z serii "do jakiego wieku powinno się dziecku"- dorastający chłopiec :-)
Cytat:
Napisane przez Impersona
1. Do kiedy (jakiego wieku) rodzice powinni dzieciom pomagać w kąpieli?
2. W jakim wieku nie wypada już chłopcu spać z babcią? (Pytam, bo mój starszy syn ma 7 lat i w odwiedzinach babć lub u babć zawsze śpi z nimi, a mi wydaje się, że jest na to za duży).
3. W jakim wieku według Was ubrania z bohaterami z bajek (typu Myszka Miki) to już obciach? :P
Z góry dziękuję za dyskusję 
|
Z synkiem doswiadczen nie mam.Moge napisac o corce (lat 9)
1.Mloda myje sie calkiem sama od kiedy skonczyla 6 lat.Wczesniej troche sama,troche pomagalam.Generalnie to ona zawsze najbrudniejsza wracala z placu zabaw,wiec nie tak latwo bylo domyc Na poczatku patrzylam jak jej idzie,przypominalam ze zapomniala czegos umyc.Ale jak miala te 6 lat to juz miala opanowane.
Jednak wlosy myje sama dopiero od jakiegos roku.
2.Mloda spi sama,ale wiem ze do mnie chetnie nadal by przyszla pospac.Jak taty nie bylo przez tydzien kilka miesiecy temu,to sie przeniosla do mnie.Czasem do babci tez szla spac,chociaz tlumaczylam ze ma swoje lozko.
3.Moja nosi ubrania z postaciami z bajek czy filmow dla dzieci.No ale wyrosla juz z myszki miki czy hallo kitty,teraz jest monster high,hanna montana itp.No ale do szkoly i tak chodzi w mundurku.
|