2012-04-21, 13:59
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cześć dziewczyny
Cytat:
Napisane przez anulka4771
|
My mamy tą poduszkę w domu, przydała się kiedy młoda miała mega katar bo wtedy dziecko jest wyżej ułożone i nie spływa jej to do gardła. U nas wkładanie encyklopedii pod materac się nie sprawdziło, Oliwka zazwyczaj lądowała zsunięta na bok łóżeczka.
Cytat:
|
Anulka nas też nie będzie stać na cały cykl dodatkowych szczepień no i jakoś musimy to przeżyć. Z Oliwką był mniejszy problem bo miała mocno ograniczony kontakt z dziećmi bo ani w rodzinie ani wsród najbliższych koleżanek nie mam zbyt wielu dzieciatych a jeśli już to spotykałyśmy się jak dzieci były zdrowe. Z młodym będzie trochę inna bajka bo zamierzam oddać go po skończeniu roczku do żłobka, wtedy nie ma bata będę musiała wytrzasnąć kasę przynajmniej na pneumo i meningokoki.
Cytat:
Mówią że noworodki śpią cały czas.Ale nie mój Filip on spał 3 godziny i 3 godziny czuwał i tak na zmiane nawet w nocy.Dopiero z czasem zakumał że w nocy się śpi.
|
Oliwia też miała długie okresy czuwania, unormowało się to dopiero po jakimś czasie, mam nadzieję, że młody będzie spał w podobnych godzinach co ona ma obecnie drzemki to chociaż chwilka spokoju będzie Ehhh marzenia... 
Cytat:
Napisane przez Timii
|
Timii super, że udało się załatwić zwolnienie. Musiałaś ściemniać czy się zlitowali nad Tobą? Trzymam kciuki żeby udało się załatwić również na ten drugi tydzień 
Cytat:
Napisane przez begie13
A dostaje się skierowanie do ortopedy, czy taka wizyta u ortopedy i usg to już na własną rękę, odpłatnie?
|
begie dostaje się skierowanie i wtedy jest bezpłatnie.
Cytat:
Napisane przez izotropia
no to zostaje na weekend  ordynator powiedzial ze w pn mnie zbada i wtedy zobaczymy narazie biore luteine bo odstawili mi cos przeciwskurczowego,licze ruchy 3x dziennie i mam nadzieje ze nic nie bedzie sie dzialo i w pn wroce do domu 
|
izotropia głowa do góry, nie będzie tak źle. Jak leżałam na patologii to w weekend miałam najwięcej odwiedzających i najwięcej atrakcji bo jakoś tak sie składało, że właśnie w sobotę i niedzielę trafiało się najwięcej rodzących 
Cytat:
Napisane przez ladybird_1987
Hej dziewczyny!!
Ja jak zwykle witam się z kubkiem kawy, ale zaraz idę jeszcze poleżeć- niech się mała wyszaleje. I już chyba nie będę pisać o córeczce -mała. Mój M. zdecydował się na imię. Będzie Hanna.
No w końcu.  Za dużo to Ci czasu nie zostało, ale dobrze że w końcu wszystko ogarniesz.
Kism dzięki za tą rozpiskę. Skopiowana.  Też muszę porozmawiać na ten temat z M. Ciekawe co on na to powie...
|
Super, że imię dla córeczki wybrane - piękne My nadal się głowimy nad imieniem dla synka, ciekawe czy do porodu zdążymy coś wymyślić 
Kism z tymi skurczami jest nadzieja że akcja porodowa szybciej się rozpocznie. Ja czuję, że będzie podobnie jak u młodej czyli, że przenoszę ale nie rozpaczam bo ostatnio doszłam do wniosku że kilka dni na patologii ciąży leniuchowania bardzo by mi się przydało 
Mam właśnie kilka minut spokoju bo moje maleństwo śpi zmęczone spacerem, TZ jeszcze w pracy więc mam chwilę zanim będę musiała nastawić obiad, mieszkanie ogarnięte. Teraz brakuje mi tylko kubka kawy i czegoś słodkiego do niej
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
|
|
|