2012-04-21, 15:03
|
|
Przyczajenie
|
18-stka, czyli rozmowy i czas!
Siemka. Prosiłbym na wstępie nie usuwać tematu, jestem nowy, a nie mam czasu przeglądać forum o imprezach osiemnastkowych, bo sam mam za 2 godziny 18-stkę koleżanki, będzie około 40-60 osób z czego połowa prawie to młodzież - reszta rodzina.
Chcę porad, bo to osiemnastka, na której będzie niecałe pół klasy, której sam nie lubię. Ale dostałem zaproszenie, nie odmówiłem, więc idę. Ale nie wiem kompletnie, o czym mam z ludźmi gadać, bo nie podejdę do znajomej z klasy (znamy już się 2 lata z klasą) i nie powiem: "czym się interesujesz?" albo "powiedz mi coś o sobie" - bo wyjdę na pajaca 
Chciałbym, abyście prędko podali przykłady rozmów lub tematy rozmów do podanych kategorii: (czyli co mówić, jak mówić etc.)
1) przy tańcu z dziewczyną
2) przy stole z ludźmi
3) gdy wyjdziemy na dwór i się np. dołączam do grupy stojących i gadających, to jakim tematem zarzucić, co powiedzieć
4) z nieznajomymi (wiem, że zapytać skąd zna jubilata itp., ale potem? Jak zainteresować tę osobę?)
Chcę dobrze wypaść, a generalnie na imprezach nie bywam, więc nie wiem jak się i o czym z ludźmi rozmawia. A oczywiście co można jeszcze robić poza rozmową? Tańczenie, jedzenie, rozmawianie, ewentualnie postać gdzieś z ludźmi, co jeszcze? Wiem, że mam zlewać opinię innych ludzi i bawić się na maksa, ale impreza trwająca 7-10 godzin też wykańcza, a przez tyle czasu nie wiem co robić i o czym gadać. Dlatego piszę ten temat.
Prosiłbym o szybki odzew i pozdrawiam
|
|
|