Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - jak rozplanować posiłki?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-04-22, 12:48   #5
naciulatko
Zakorzenienie

Dot.: jak rozplanować posiłki?

Hej!

Ja też mam bardzo nieregularny tryb życia, ze względu na studia. We wtorki po zajęciach chodzę jeszcze do pracy, więc jestem w domu około 21:30-22. Jednak zajęcia najwcześniej kończę o 16:30, bardzo rzadko się zdarza, że wcześniej.
Założyłam sobie, że jem góra do 17 i tego się trzymam, więc na obiad w domu załapię się jedynie w weekend. W moim przypadku jest tak, że gdy mam okienko w zajęciach to idę do baru mlecznego na jakiś lekki obiad. Gdy z kolei nie mam na to czasu to staram się w domu ugotować sobie dwa jajka, do tego chlebek wasa i to traktuję jako obiad ewentualnie kupuję sałatkę i do tego też koniecznie chlebek wasa.
Jeśli chodzi o produkty "pomiędzy" - w moim przypadku jest to owoc lub jogurt. Ewentualnie wspomniany chlebek z wędliną czy serkiem topionym. Czuję się wtedy naprawdę najedzona
Co do godzin posiłków - staram się jeść co 2h czy na zajęciach to co 1.5h. Z tymże jem tylko do 17, więc jak późno wstanę to nie zdążę zjeść pięciu posiłków, a tylko trzy... Także to też jest złe.
naciulatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując