Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-04-22, 14:52   #79
kasioonya
Rozeznanie

Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się :)

Cytat:
Napisane przez kasienkaa1986 Pokaż wiadomość
Hej Kobitki

Kolejna do was dołącza

Ślub 21.09.2013 i nie mamy jeszcze nic załatwione ehhh

Może wy mi doradzicie co do sali bo już sama nie wiem którą wybrać. Biorę pod uwagę:
* Magnat
* Baron ( była Lutnia )
* Ranczo ( koło kręgielni )
* Pałacyk - Szklary Górne ( na ile tam jest osób sala ? )
* Dom Weselny - Noce i Dnie Szklary Dolne
* Dom Weselny - Stefan ( koło Urzędu Skarbowego )

Jakie jest Wasze zdanie ? Pomocy
Witaj
Fajnie, że jesteś z nami, a mnie tym bardziej miło, że jesteś moją imienniczką i rówieśniczką - o ile cyferki w nicku to rok urodzenia

Do ślubu macie jeszcze mnóstwo czasu, więc myślę, że spokojnie ze wszystkim zdążycie. O nic się nie martw - to dobry moment na rozpoczęcie przygotowań, bo możecie stopniowo wszystko załatwiać.
Jeśli chodzi o sale, które wymieniłaś to:
- Magnat - ładna, elegancka sala, której już nie trzeba dekorować, ceny takie, jak wszędzie (ok. 160zł/os.), jedzenie ponoć smaczne, ale okolica mało interesująca (dla mnie to ważne, bo czasami podczas wesel mam ochotę pospacerować z Ukochanym i pooddychać świeżym powietrzem, a wokół Magnata warunki na to są nieciekawe...),
- o Baronie w miejscu byłej Lutni nic nie wiem, ale jeśli jedzenie jest takie jak w Baronie na kombinacie, to jest nieźle
- Ranczo - kolega organizuje tam wesele w drugiej połowie czerwca - fajny, swojski klimat, cudowny ogród, w którym można zorganizować poprawiny - nie wiem nic więcej,
- bawiłam się dwa razy na weselach w Szklarach Górnych - na pierwszym weselu było ok. 80 osób i miejsca do tańca było wystarczająco, ale na weselu na ok. 100 os. było już ciasno na parkiecie, okolica ciekawa, jedzenie smaczne, sala ładna
- Noce i Dnie - galeria zdjęć prezentuje się bardzo ciekawie, ale wiem, że zarówno tam, jak i w Pałacyku w Szklarach Górnych jest duże obłożenie, więc warto byłoby się już teraz dowiadywać o wolny termin,
- Stefan - nie byłam, ale na zdjęciach nie robi na mnie większego wrażenia, no i szpitalna okolica trochę mnie zniechęca

To wszystko oczywiście moje subiektywne opinie, których nie musisz brać pod uwagę Jeśli zależy Wam na tym konkretnym terminie ślubu, to radziłabym najpierw podzwonić po salach i dowiedzieć się czy jest wolny.
Wiem, że jeszcze w Oborze jest jakaś nowa, ładna sala, słyszałam dobre opinie, ale sama jej nie widziałam.

Cytat:
Napisane przez kasienkaa1986 Pokaż wiadomość
Kochane mam do Was jeszcze jedno ważne pytanie. Nie długo chcemy iść do kościoła aby zamówić datę na nasz ślub. Jestem ciekawa jak to jest z tymi naukami przedmałżeńskimi ?

Należę do kościoła Matki Częstochowskiej w Lubinie. Trzeba się od razu zapisać ? Czy można później, to ile tygodni przed ślubem to trzeba zrobić, ile to w ogóle trwa ? Płacimy coś za to ?

Z góry dziękuję za odpowiedź na moje pytania
Jeśli chodzi o nauki przedmałżeńskie, to my musieliśmy zaliczyć 6 nauk z xiędzem i do tego 2 spotkania w poradni rodzinnej. Teraz ma się to niby zmienić i przygotowanie ma trwać pół roku, ale nie orientuję się, bo nas to już nie dotyczy. Być może w Waszej sytuacji warto byłoby już je zacząć, żeby załapać się jeszcze na "stary" tryb. Na nauki nie trzeba się zapisywać - na tablicy ogłoszeń w Kościele MBCz jest harmonogram spotkań. Odbywają się one w środy o 10 i 19 na plebanii przy ul. Chrobrego 7. Nie trzeba zaczynać nauk od 1 tematu - można zacząć w trakcie, a pozostałe uzupełnić w kolejnym cyklu. Po spotkaniu ksiądz da Wam karteczki, na których będziecie zbierać podpisy za każde spotkanie. Ze swojej strony mogę powiedzieć, że te nauki nie były dla mnie zbyt wartościowe, nie dowiedziałam się niczego, co mogłoby wzbogacić nasz związek i lepiej przygotować do zawarcia małżeństwa, więc jeśli zależy Wam na tym, by nie była to strata czasu, to może warto odbyć nauki w innej parafii. Ale jeżeli chcecie to po prostu "odbębnić", to tutaj nie jest to trudne, bo wiele par miało swoje metody, by nie tracić czasu, a uzyskać podpis
No i nauki nie są odpłatne.
Mam nadzieję, że choć trochę zaspokoiłam Twoją ciekawość

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując