Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Bukiety ślubne cz.III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-04-22, 17:10   #1519
kasioonya
Rozeznanie

Dot.: Bukiety ślubne cz.III

Cytat:
Napisane przez foto_frame Pokaż wiadomość
Są to po prostu stokrotki pospolite odmiana pełna, a odmiany mogą się nazywać różnie. Nie jest to jednak jakaś specjalna odmiana tylko zwykła stokrotka, a to oznacza, że jest warażliwa na trącenie i łatwo opadają jej płatki. Jak niechcący o nią zaczepisz i poleci kilka płatków to masz jak w banku, że następne opadną za chwilę. Stokrotki mają krótkie a przy tym łamliwe łodygi, także wykonanie bukieciku będzie wymagalo od ciebie sporo pracy. Robiąc wianki komunijne sama odradzam stokrotki jako delikatne kwiaty, osobiście nie podjęłabym się wykonania bukietu ślubnego ze stokrotek. Bo to nie chodzi o zebranie kwiatów w rękę jak popadnie tylko o ich ułożenie w odpowiednią formę a to już wymaga drutowania i mnóstwa pracy. Jeśli masz czas i chęci to spróbuj, życzę powodzenia
Stokrotki nie znajdują się w obszarze moich bukietowych zainteresowań, ale czytając o kolejnej odmianie zawsze sprawdzam ją sobie na którejś ze stron i właśnie na tej, którą podałam taka odmiana jest podana. W związku z tym wiem, że tamta strona chyba niekoniecznie zawiera prawidłowe informacje I dlatego super, że mamy tutaj Ciebie

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując