Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zaborczy chłopak mojej przyjaciółki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-04-24, 13:04   #12
elsene
Zadomowienie

Dot.: Zaborczy chłopak mojej przyjaciółki

Nie wtrącaj się.
To jest jej życie, jej wybory. Skoro już powiedziałaś co o tym myślisz, to wystarczy. Pozwól jej kierować swoim życiem tak, jak ona tego chce.
Pewnie, przykro się patrzy na takie "nieszczęście" kogoś bliskiego, ale nie można zmuszać innych do życia zgodnie z naszymi zasadami. Sama byś chyba też nie chciała, żeby ona ingerowała w Twoją relację z TŻ, prawda?

Poza tym, każdy potrzebuje czegoś innego. I może być tak, że Tobie potrzebna jest stabilność i bezpieczeństwo, a jej do szczęścia potrzebne są wielkie afery, kłótnie i gorące godzenie się.
Ona się godzi na bycie kontrolowaną. Ona chce w to brnąć. Jak sama napisałaś, to nie jest tak, że ona jest kryształowa, a tylko on jest tym złym. Ona go oszukuje, ma plan, z którym on się nie zgadza, ale dla własnych korzyści mu o tym nie powie. Przecież nie możesz pójść do nich i powiedzieć: "Ty jej nie kontroluj, a Ty mów mu prawdę".
I tak jak już wspomniałam -może ona woli poświęcić swoją "wolność" w imię małżeństwa, bo to jest dla niej ważniejsze? Ma do tego prawo.
elsene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując