2012-04-24, 16:46
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nadchodzi maj, pachnie saska kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz
Cytat:
Napisane przez a u d r e y
bo to polska właśnie...
Moja mama kupiła sobie dziś fajną koszulkę Hilfigera. Oczywiście nie miała pojęcia kto to taki ;P Więc jej kulturalnie powiedziałam.
Oglądamy właśnie TV wchodzi brat, a Mama:
- kupiłam se koszule od Lagerfelta
 zeszłam!
|
A jak moja siostra kupiła sobie buty z ecco to moja mama mi mówiła: idź zobacz, jakie fajne sobie buty kupiła w ccc...
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia
a wy już macie jakieś pomysły na oczepiny 
|
Ja kojarzę jedną zabawę z wesela mojego kuzyna, ze na środek zostały poproszone 3 kobiety, każda z nich dostała po kwiatku i miała podejść do dowolnego pana na sali, poprosić jego partnerkę o zgodę na taniec z nim i po uzyskaniu zgody pani dać kwiatka a pana porwać do tańca i wtedy partnerki tych panów mają kontynuować zabawę i w ten sposób zapełnia się parkiet. To jest bardziej integracyjna zabawa niż oczepinowa, ale bardzo sympatyczna Ja z takich typowych oczepinowych zabaw to spodziewam się rzucania welonem/musznikiem czy co tam tz bedzie miał; zbieranie na wózek, test na zgodność, zapewne też wykupywanie butów 
Cytat:
Napisane przez melod_y
"Dotąd dwoje choć jeszcze nie jedno.
Odtąd jedno choć nadal dwoje."
Karol Wojtyła
mają zaszczyt zaprosić (czy tutaj przecinek??) Sz.P. XX z osobą towarzysząca, na uroczystość zawarcia Związku Małżeńskiego, która odbędzie się dnia 1 września 2012 roku o godzinie 15.00 w Kościele pod wezwaniem Matki Bożej ..................... . Po uroczystości zaślubin, serdecznie zapraszamy na przyjęcie weselne do Restauracji „Kwiat L” w Wielopolu. (miejscowosc Wielopole) Prosimy o potwierdzenie przybycia do dnia 25 lipca 2012r. M- 8......... D- 8........
Sprawdzicie czy wszystko jest dobrze napisane?
dnia 1 września 2012 --- moze napisac bez "dnia" tylko sama date?
|
Ja bym napisała samą datę, bo wiadomo, że 1 wrzesnia to dzien, a takie masło maślane to sie jakoś specjalnie nazywa w polskim... ale jak...pleonazm 
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia
załatwiłam wszystko tak jak chciałam  ale i tak niesmak pozostał i może dlatego też mam takie teraz wątpliwości ale tak jak mówi kicia trzeba się cieszyć z tego co się ma
|
Kindziu pięknie wyglądasz, ta suknia to jest Twoja wymarzona i jedyna i IMO dużo ładniejsza od Herms'a
Cytat:
Napisane przez melod_y
dziewczyny dalej mam wątpliwość co do tekstu. To taka kosmetyka sama wiec prosze o jeszcze troszeczkę pomocy.. 
1. na uroczystość zawarcia Związku Małżeńskiego, która odbędzie się dnia 1 września 2012 roku o godzinie 15.00
2.
na uroczystość zawarcia Związku Małżeńskiego, która odbędzie się 1 września 2012 roku o godzinie 15.00
3.
na uroczystość zawarcia Związku Małżeńskiego, która odbędzie się dnia 1 września 2012 roku o godzinie 15:00
dawac to "dnia" przed data? sama nie wiem czy jest jakas regula tego...
I nie wiem czy dawac kropke czy dwukropek w godzinie??
---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------
czekaj chyba mam zdjecia realne. Bo kuzyn TZ mial podobna. zaraz zobacze.
o juz wiem. Mieli baaaaaaardzo podobna. Mi osobiscie sie podobala nawet sie dziwiłam jak sztuczna dekoracja moze wygladac tak uroczo. Szczerze to nawet planowalam z podobnej przystroic samochod :yes:
|
Jestem za 2 opcją - jeśli chodzi o godzinę to jak wolisz. Z ciekawości spojrzałam na zaproszenie jak my mamy - mamy kropkę, ale niestety zauważyłam, że sama mam ten pleonazm w zaproszeniach - na pewno nie miałąm go w projekcie  : mur: Masakra - teraz się mocno zdenerwowałam - a taka byłam zadowolona z tych zaproszeń...   
uffffffffffff!!!! i tak to wygląda - ja wszystkich poprawiam, a sama tak mam...  
|
|
|