2012-04-26, 06:52
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przebarwienia nad górną wargą
Cytat:
Napisane przez lawinnia
Witam,
piszę tu, bo nie mam już pomysłu ani siły na walkę z okropnym problemem. Jakieś 1,5 roku temu zrobiło mi się okropne przebarwienie nad ustami-właściwie rozlane ciemnobrązowe plamy, okropnie widoczne (efekt solarium i tabletek antykoncepcyjnych). Od roku się nie opalam, codziennie przez cały rok stosowałam SPF 50, miałam już 6 zabiegów IPL, stosowałam neostratę, glyco-A, peelingi migdałowe i cytrynowe, kremy... i nic. Powiem Wam, że jestem załamana, korektor tylko podkreśla to przebarwienie, w efekcie od roku czasu, rozmawiając z ludźmi widzę tylko jak z zaciekawieniem obserwują czy to co mam nad wargą to wąs, czy jednak nie. Nie mam możliwości skorzystać z Cosmelanu, nie mogę sobie pozwolić na urlop. Kiedyś kosmetyczka doradzała IPL i po kilku dniach Cosmelan II, tylko na ten wąs. Bardzo Was proszę, jeśli któraś z Was miała podobny problem i może coś doradzić, będę ogromnie wdzięczna. Żyć mi się odechciewa...
|
ja miałam identycznie, tyle że nie solarium a południowe słońce mnie tak załatwiło plus tabsy
Miałam IPL - szkoda kasy, tego "wąsa" prawie nie ruszyło, testowałam wszystkie możliwe kremy wybielające najlepiej sie sprawdziły (ale bardzo krótkotrwale i mega drażniąco) noestrata i pigmanorm - plamy wróciły, krwawa demabrazja - wąs zniknął na miesiąc.
Pomógł cosmelan sam bez maski - nie było aż tak strasznie. Z tym że używam go cały czas i duże ilości filtra (nawet w domu - odruch bezwarunkowy) , bo ja zrobie dłuższą przerwę to wyłażą cienie - nie plamy ale pare dni pod rząd cosmelan i znikają.
Czyli trzeba cosmelan uzywac raz, dwa razy w tygodniu..... ale ja go lubie wiec nie narzekam 
i ja daję cosmelan na całą twarz nawet tam gdzie nie mam plam to juz w celach anty-age relwelacyjnie mi robi
Edytowane przez Magda_M_1973
Czas edycji: 2012-04-26 o 06:56
|
|
|