2012-04-27, 21:50
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrzeszczcące dzieci....
Cytat:
Napisane przez laisla
Ostre wasabi jak najbardziej się da, tylko wysiłku potrzeba zamiast uciszać tekstami z których zamknij się należy do najdelikatniejszych. Niektórzy nie powinni mieć dzieci, bo niestety wyładowują na nich wszystkie swoje frustracje i jak taki dzieciak ma się zachowywać? Bo jeśli publicznie słyszy zamknij się to ja wolę nie wiedzieć co się dzieje za zamkniętymi drzwiami.
Co do bicia dzieci będę zawsze zdecydowanie na nie. Nie wiem co tamta pani psycholog sądzi jednak wiem, że przytłaczająca większość specjalistów jest przeciwna biciu. A wychowanie bezstresowe niekoniecznie znaczy pozbawione kar przecież. Kary muszą być ale z doświadczenia Ci powiem że sto razy efektywniejsze są nagrody 
|
Jeśli chodzi o kary to o klapsach - mówiłam o wychowaniu mnie - lata wstecz pani psycholog mówiła o karach typu wykluczanie z towarzystwa, zabranianie przyjemności w razie złego zachowania. Jak uzasadniła - z nagrody zawsze można zrezygnować i dalej źle się zachowywać, ale źle się zachowując z kary "nie zrezygnujemy" ale to myślę też od dziecka zależy. Niestety nie powiem z doświadczenia bo nie posiadam swoich dzieci, a i moje wykształcenie nie ma nic wspólnego z pedagogiką czy psychologią dziecięcą. Powoli się w każdym razie do tego skłaniam i rad słucham
|
|
|