2012-04-28, 11:25
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: studia
Cytat:
Napisane przez agataa92
Witam
Czy Waszym zdaniem warto iść na studia? Wiadomo, że takie studia jak medycyna czy prawnicze są ważne i nawet konieczne. Ale jeśli chodzi o inne kierunki?
Z tego co słyszałam idąc na studia dzienne państwowe ciężko jest to połączyć z pracą. A jest to kilka lat nauki. Czy na studiach nabiera się takiej wiedzy która faktycznie będzie potrzebna w życiu, czy lepiej od razu szukać pracy bo liczy się doświadczenie?
Może ktoś tu już ukończył studia, albo ma większe doświadczenie w tej kwestii?
Ja co prawda dopiero zdaję maturę ale się nad tym zastanawiam.
Czy ludzie nawet bez matury radzą sobie gorzej w życiu. Bo ja ucząc się w szkołach mam wrażenie, że tak na prawdę oceny nie mają nic wspólnego z moją wiedzą którą posiadam.
|
Niestety w dzisiejszych czasach liczy się zawód wiadomo są studia które powodują, że łatwiej o pracę lub ją gwarantują - medycyna, prawo czy informatyka, ekonomia - różne kierunki, które kończy się tytułem inż.
Natomiast hehe ja kończyłam historię sztuki i co z tego mam jak w ogóle w moim zawodzie nigdy nie pracowałam i mało kto w tym zawodzie tak naprawdę pozostaje - mało osób zostaje na uczelni żeby wykładać przecież. dlatego kończę dodatkowy kurs, który pozwoli mi mam nadzieję rozwinąć skrzydła
Teraz dobrze jest mieć tytuł technika lub pokończone kursy - kosmetyczek czy szkoła fryzjerska - te zawody się teraz liczą bo jednak najwięcej można zarobić na ludzkiej próżności
|
|
|