2007-01-04, 13:20
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie to można kupić? Czarny/gotycki makijaż.
Cytat:
Napisane przez silvergreen
Dotychczas malowałam się "standardowo", czyli eyeliner lub kredka + mocny tusz, ale jednak ten cień mnie kusi bardzo, chodzi mi o efekt mocno czarnych oczu. (Oczywiście wtedy bez czarnej szminki jednocześnie... raczej, bo mogłaby być już przesada).
Z kremowymi cieniami dużo precyzyjniej mi wychodzi (tzn dokładnie tak, jak chcę) za to te inne mi się rozłażą... Na mokro też nigdy nie próbowałam się malować, ale chyba nie mam wyjścia  Poszperam na wizażu za jakimś samouczkiem...
|
Mój efekt mocno czarnych oczu jest np tu:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=165308
I tego cieniem w kremie się nie osiągnie - wiem, bo probowałam 
A może pokaż nam zdjęcie, jak się malujesz? Bo ja chętnie popodziwiam czarne makijaże 
Cytat:
Ja kremowymi cieniami robię zwykle grubą krechę na górnej powiece, tuż nad rzęsami, tak że się łączy z eyelinerem, i dlatego właśnie myślałam że czarny byłby idealny. Czy kholem można coś takiego zrobić? (tzn taka naprawdę gruba krecha na powiece)
|
No to jeżeli robisz tylko kreskę, a nie chcesz pokrywać całej powieki, to może faktycznie kremowy by się nadał. Myslalam, że chcesz go położyc na całej powiecie.
Khol generalnie służy do tego, żeby kreskę robić po wewnętrznej stronie powieki - zresztą widać to np na zbliżeniach moich zdjęc.
Cytat:
No właśnie takich unikam, bo mam dość pełne usta i z tymi kolorami wyglądam jakoś nie za bardzo... a z brązem to wręcz kretyńsko  Może dlatego, że generalnie ciepłe barwy mi w ogóle nie pasują. Czarny też jest bardzo intensywny przecież, a jakoś wyglądał "zgrabniej"  Nie wiem, w czym rzecz.
(Chociaż fiolet brzmi dobrze, muszę spróbować).
|
To spróbuj nie ciepłe a zimne barwy - takie ciemne trupie fiolety, albo bardzo ciemne bordo... Jest sporo kombinacji 
Cytat:
A gdzie te egipskie i tunezyjskie się kupuje? 
|
Jak sama nazwa wskazuje - w Egipcie lub w Tunezji 
na wizażu jest cały wątek pt indyjskie makijaże, w którym można sporo poczytać o wadach i zaletach różnych kholi, technikach nakładania itp - polecam
|
|
|