2012-04-30, 22:05
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Diane 35 konieczna?
Cytat:
Napisane przez maiia
Yasminelle, Yaz i Yasmin to tabletki IV generacji, wolałabym ich unikać ze względu na zawartość drospirenonu, który podobno zwiększa ryzyko tworzenia się skrzepów krwi. Jeżeli znajoma ma więcej niż 35 lat i pali jeszcze nie daj Boże papierosy to lepiej niech przemyśli zmianę tabletek  Ale faktycznie wypływają dobrze na cerę.
---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------
Właśnie, gabinet lekarski to nie koncert życzeń, nie dostałam skierowania na badania hormonalne, ani razu. Lekarz JUŻ DOBRAŁ MI TABLETKI, na oko, to już zresztą trzecia wizyta u trzeciego ginekologa. Diane 35 przepisywana jest w "przypadku ciężkiego przebiegu trądziku", ja takiego nie mam. Za to mam wrażenie, że lekarze sugerują się tylko moją prośbą o tabletki, które pomogą na moje niedoskonałości. No i zapisują Dianę...Tylko czy jest konieczna?
|
ja lekarzem nie jestem to Ci nie powiem spróbuj ta Diane, zawsze możesz pójść powiedzieć, że źle się czujesz i chcesz zmienić na inne.
Mi u mnie w miasteczku tez nie robiła badań, i dopiero jak pojechałam do większego miasta jakiś lekarz w końcu zabrał się za leczenie i badanie mnie. Niestety teraz ciężko o dobrego lekarza
|
|