Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odchudzanie - redukcja tkanki tłuszczowej.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-05-02, 00:42   #2
joanna_ba
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to joanna_ba
Dot.: Odchudzanie - redukcja tkanki tłuszczowej.

Cytat:
Napisane przez Arkonius Pokaż wiadomość
Chyba nikt nie ma tyle doświadczenia w dietach, co kobiety.

Jestem facetem - 188 cm wzrostu i 99 kg. :/
Chce zejść do 80 - 85 kg do końca września.

Dieta, którą dostałem od dietetyka nie sprawdziła się.
Teraz staram się rozpisać dietę samemu - w oparciu o fora sportowe.

Dieta ma wynosić 2600 kalorii na dzień - przy bardzo intensywnych treningach.

Są to przymiarki - ale szczerze mówiąc nie bardzo sobie z tym radzę.

Ogromna prośba o pomoc.

Posiłek pierwszy - godz. 6:00
1. Kromki chleba razowego (bez masła) z suchą wędliną, kurze jajka (gotowane na miękko / twardo), plasterki pomidora wymieszane z roztarym ząbkiem czosnku, rzodkiewką i szczypiorkiem - polane dwoma łyżkami oleju lnianego, albo naturalnym jogurtem z dodatkiem przypraw, tuńczyk w wodzie. Do tego: zielona herbata, albo zwykła bez dodatku cukru.
Albo:
2. Kromki chleba pełnoziarnistego z dżemem, płatki owsiane na odłuszczonym mleku, z dodatkiem niewielkiej ilości cynamonu, suszone owoce, orzechy laskowe. Do tego: sok ze świeżych owoców robiony w sokowirówce.

Posiłek drugi - godz. 10:00
1. Pokrojone w kostki mięso z piersi kurczaka, brązowy ryż wymieszany z olejem lnianym albo oliwą z oliwek, ugotowane wcześniej warzywa - albo sałata lodowa wymieszana z pomidorami z dodatkiem jogurtu naturalnego.

Posiłek trzeci - przed treningiem
1. Ryba gotowana na parze, brązowy ryż albo kasza.

Posiłek czwarty - po treningu.
1. Tuńczyk w wodzie, chudy twarów wymieszany z pomidorami, rzodkiewką, szczypiorkiem.
Moje zdanie jest takie jak zawsze : chcesz schudnąć to trzymaj się z daleka od przetworzonych węgli., oraz jeść bardziej tłusto. Nie tyje się od nadmiaru tłuszczu, ale od nadmiaru węglowodanów.
joanna_ba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując