Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-05-02, 12:32   #3003
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja bym nie ryzykowała z takimi zwykłymi z ulicy, one podobno nie mają w ogóle filtrów ani nic. Szkoda oczu. Lepiej kupić u optyka. Ja 2 lata temu kupowałam, takie dość fajne za 70zł to jeszcze nie tak drogo
Zgadzam się bazarowymi okularkami można sobie zniszczyć oczy - one nie mają filtrów, tylko sa zaciemnione, przez co źrenica się rozszerza i do oka wpada jeszcze więcej UV, niż bez okularów, kiedy to źrenica jest zwężona fizjologicznie. Masakra! Naprawdę szkoda oczu, lepiej kupić u optyka. Zwłaszcza dla dziecka muszą być dobre okularki. Nie dla noworodka, oczywiście, ale potem W tym roku kupowałam tak, jak piszesz, dla synka za 69zł z chicco w sklepie dziecięcym - z polaryzacją i filtrami. Niestety maluchy niszczą okulary bezlitośnie, ale na oczkach nie będę oszczędzać. Jak nie jest się pewnym, czy okulary mają filtr, zawsze można iść do optyka i sprawdzić. Oni mają takie specjalne urządzenia, które wykazują obecność filtrów.
Gaabbi - ja swojej położnej ponad 4 lata temu płaciłam 500zł. Nie wiem, ile teraz to kosztuje, zwłaszcza że w Trójmieście "legalnie" nie można sobie opłacić położnej już od roku chyba. Manti chyba nie można brać, bo ma związki glinu, a tych w ciąży nie wolno. Sprawdź na opakowaniu,czy ma jakieś związki glinu - powinno być w składzie alumina czy aluminium czegoś tam, z czym to będzie związane. Na 100% bezpieczny jest rennie - bo składa się z wapnia i magnezu, nawet na ulotce jest napisane, ze wolno brać w ciąży.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-05-02 o 12:37
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora