Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sezon na rower :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-05-02, 13:50   #1
jezozwierzyk
Zadomowienie

GG do jezozwierzyk

Sezon na rower :)

Hej dziewczyny
Szukałam podobnego wątku na plotkowym, ale nie znalazłam.
(Wydaje mi się że kiedys tu taki wątek widziałam... Jeśli istnieje, to wybaczcie i mnie przekierujcie )
Majówka, pogoda piękna więc sezon na rower uważam za otwarty .

Jak to jest, wizażanki? Która z was jeździ na rowerze?
Ja w tym roku wprowadzam rower do rozkładu dnia codziennego , ale mam ku temu kilka powodów. Pierwszy to taki że mieszkam 3km pod miastem i aktualnie obie drogi dojazdowe do nas są w remoncie i są tu mega korki. Drugi to koszta ciągania samochodu do miasta, paliwko coraz droższe. A trzeci i chyba najważniejszy to po prostu zdrowy tryb życia, formowanie sylwetki oraz aktywność na świeżym powietrzu .
Często jest tak, że nie mam z kim iść na rower, więc wybieram sobie cel do zrealizowania i jadę sama. Aktualnie codziennie jeżdżę do miasta do marketu po zakupy itp.
Zauważyłam, że po mimo pięknej pogody i wolnego niewiele osób jeździ na rowerze, jeśli już kogoś spotykam (a jeżdżę ścieżką rowerowo-turystyczna w lesie miejskim) to są to starsi panowie na składakach jadący na działkę. Póki co nie spotkałam jeszcze młodych ludzi radośnie pedałujących przed siebie. Tak samo jest z moimi znajomymi, nikomu nie chce się jeździć, wszyscy maja samochody...

Wczoraj na grillu rozmawialiśmy o rowerach i powiedziałam że zastanawiam sie czy na uczelnię nie jeździć rowerem. Mam blisko - 5km, trasa ok, właśnie przez las miejski, autobusy jeżdżą w weekendy kiepsko, zawsze na uczelni jestem za wcześnie a kończąc nie mam czym wracać i czekam nawet 1,5 godziny.. Usłyszałam że to obciach, że na uczelnie to wszyscy przyjeżdżają teraz samochodami, że to wstyd itp . Padłam...

Czy są tu jeszcze jakieś wizażanki, które lubią jeździć na rowerze??

Edytowane przez jezozwierzyk
Czas edycji: 2012-05-02 o 13:56
jezozwierzyk jest offline Zgłoś do moderatora