Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - USA-zielona karta-pomocy wizażowe!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-05-02, 17:17   #11
sabinkaa1
Rozeznanie

Dot.: USA-zielona karta-pomocy wizażowe!

Hmm , Nie wiem czy o tym samym myślimy , ale z tego co wiem, to jako Au Pair trzeba posiadać wizę J1, wtedy ludzie który potrzebują opieki nad dzieckiem czy też starsza osobą dają możliwość zamieszkania z nimi.

Jeśli chodzi o studiowanie na terenie stanów to uczelnie są płatne i trzeba mieć rodziców którzy pokryją czesne albo mieć prace. Jak pewnie wiesz dobrze pracować i uczyć się w jednym czasie nie jest łatwe.
Nie wiem ile takie studia kosztują , ale wiem, że do tanich nie należą , pewnie też uwarunkowane jest to prestiżem danej uczelni.

Z wynajmem mieszkania tutaj też nie jest łatwo, gdyż jeśli nie posiadasz historii rachunku bankowego , ani też żadnej innej historii ( kredytowej, wynajmu innego mieszkania , czy też opłacanych rachunków) , wynajmujący będzie żądać od Ciebie dużej kaucji i z pewnością umowy na min 12 miesięcy z czego pewnie 3 miesiące będziesz musiała z góry opłacić + kaucja o której wspomniałam.
Kolejna sprawa jest taka, nie wiem gdzie masz zamiar wylecieć , w jaki rejon stanów, ja moge powiedzieć ze tam gdzie ja mieszkam , poruszanie się bez auta graniczy z cudem, a więc kolejny wydatek to auto. Bo bez niego tutaj to się nie da

Ja pracowałam w firmie Merck , oni mi pomogli załatwić Green Card , ale musiałam 5-letnią lojalke z nimi zawrzeć, że nie zwolnię się, niedawno minął ten okres a ja przeniosłam sie do Glaxosmithkline.

Podsumowująć , widzę że masz ambitne plany i chęć ich zrealizowania, niestety musisz liczyć się na początku z większymi wydatkami, i o to warto zadbać, potem jak już wszystko się uda i wszystko będzie na prostej to Ci się z pewnością to zwróci , warunek jest jednak taki, że wszystko musi wypalić

Powrót za ocean 08.Sep.2012

If you loan someone money and never see them again it was probably worth it.

sabinkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując