Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Faceta meandry zaręczynowe :-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-05-07, 08:50   #14
Lea_ny
Zakorzenienie

Dot.: Faceta meandry zaręczynowe :-)

Cytat:
Napisane przez onion2 Pokaż wiadomość
Cześć,

Pytania do Pań. Jestem z dziewczyną od 4 miesięcy, nie mam najmniejszych wątpliwości, że chce z nią stworzyć rodzinę i dożyć późnej starości. Wiem też, że ona chce tego samego i również nie ma wątpliwości. Chciałbym się jej oświadczyć w czasie 10 dniowych wakacji w Hiszpanii. I o ile wiem że to Ona, to męczą mnie poniższe pytania:

1. Czy nie za wcześnie na zaręczyny? Myślimy o wspólnym mieszkaniu, w zasadzie odłożyliśmy tą kwestię na po wakacjach ze względu na środki finansowe.
2. W jakim terminie od zaręczyn powinienem myśleć o ślubie?
3. Czy jeżeli oświadczę się w wakacje to mogę oczekiwać od niej zachowania w tajemnicy tej informacji aż do powrotu do Polski? Czy może być to zbyt duże wyzwanie co do kobiecej natury?
4. Czy po oświadczeniu się jej i powrocie, mogę prosić jej rodziców o rękę córki? Czy może będzie to stawianie ich po fakcie dokonanym?
1. My zaręczyliśmy się po niecałych 3 miesiącach
2. U nas ślub będzie po roku i 3 miesiącach od zaręczyn - ale tylko dlatego, że chcieliśmy wziąć go w lecie, a na poprzednie lato nie udałoby się uzbierać kasy na ślub... gdyby nie to, to byłoby szybciej (bo z organizacją spokojnie byśmy się wyrobili w parę miesięcy).
3. To już Ty powinieneś wiedzieć czego możesz się spodziewać po swojej wybrance.
4. My oficjalne zaręczyny dla rodziców zrobiliśmy 10 miesięcy później, jak już miałam suknię ślubną kupioną (którą rodzice pomagali mi wybrać ).