2012-05-07, 09:56
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nadchodzi maj, pachnie Saska Kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz
Cytat:
Napisane przez (kicia)
nam na dzień dzisiejszy potwierdziło przybycie 70 osób
3 osoby odmówiły
4 osoby jeszcze nie mają zaproszenia (tzn dwie koleżanki+ ich osoby towarzyszące)
jedna kuzynka i jeden kuzyn potwerdzili ale nie mają z kim przyjść a że są z różnych stron mojej rodziny to planujemy ich spiknąć 
jednej mojej cioci mąż jest w ciężkim stanie i nie wiemy czy przyjedzie jak już to sama
5 osób słyszałam że po rodzinie gada że przyjdą ale jeszcze nie dzwonili
4 osoby chcą przyjść ale mają jakieś tam obrony itp wiec nie wiadomo jak to bedzie 
do 18 osób nie mam żadnych wieści
|
Super, zazdroszczę! Nam potwierdziło jakieś 16 osób, bliska rodzina wyszła z założenia, że to oczywiste, że będzie obecna, a zapraszaliśmy ok 190... Mam nadzieję, ze będzie chociaż 120 Ślub 21 lipca.
Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady
Bardzo ładna
Pracuję nad Tż w kwestii szukania garnituru  W ten weekend nie damy rady, bo wyjeżdżamy, a w niedzielę mamy jeszcze urodziny ciotki, ale myślę, że na następny namówię go w końcu
Mam więc pytanie: na co mam zwracać uwagę przy wyborze garnituru ? Jaki materiał jest dobry, żeby garniak nie gniótł się i był jednocześnie wygodny ? Macie może jakieś uwagi, rady ?
|
To czy materiał się gniecie czy nie zależy od skrętu wełny. Najlepiej wybierac takie o skręcie powyżej 130' - wtedy jest lżejszy i się nie gniecie. I nieprawda, że 100% wełny to zły garnitur. Wręcz przeciwnie. Dodatek jakiegoś poliestru czy elastanu nie jest dobrym wyborem. Co innego jedwab lub kaszmir - to jest ok i świadczy o klasie garnituru.
Długość rękawa powinna być taka, żeby wystawał mankiet i spinki na ok 2-3 cm. Nogawki spodni powinny tylko raz załamywać się na bucie. Marynarkę zapinamy jedynie na pierwszy guzik.
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew
[B]Relacja ze Ślubu i wesela, 2 maja 2012 
|
Świetna relacja! Gratuluję!
Audrey zamówiłam taką samą biżuterię jak Ty Mam nadzieję, że się nie gniewasz
|
|
|