Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nadchodzi maj, pachnie Saska Kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz.XXIII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-05-07, 09:56   #3848
carmelova
Zakorzenienie

Dot.: Nadchodzi maj, pachnie Saska Kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
nam na dzień dzisiejszy potwierdziło przybycie 70 osób

3 osoby odmówiły
4 osoby jeszcze nie mają zaproszenia (tzn dwie koleżanki+ ich osoby towarzyszące)
jedna kuzynka i jeden kuzyn potwerdzili ale nie mają z kim przyjść a że są z różnych stron mojej rodziny to planujemy ich spiknąć
jednej mojej cioci mąż jest w ciężkim stanie i nie wiemy czy przyjedzie jak już to sama
5 osób słyszałam że po rodzinie gada że przyjdą ale jeszcze nie dzwonili
4 osoby chcą przyjść ale mają jakieś tam obrony itp wiec nie wiadomo jak to bedzie
do 18 osób nie mam żadnych wieści
Super, zazdroszczę! Nam potwierdziło jakieś 16 osób, bliska rodzina wyszła z założenia, że to oczywiste, że będzie obecna, a zapraszaliśmy ok 190... Mam nadzieję, ze będzie chociaż 120 Ślub 21 lipca.
Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Bardzo ładna

Pracuję nad Tż w kwestii szukania garnituru W ten weekend nie damy rady, bo wyjeżdżamy, a w niedzielę mamy jeszcze urodziny ciotki, ale myślę, że na następny namówię go w końcu

Mam więc pytanie: na co mam zwracać uwagę przy wyborze garnituru ? Jaki materiał jest dobry, żeby garniak nie gniótł się i był jednocześnie wygodny ? Macie może jakieś uwagi, rady ?
To czy materiał się gniecie czy nie zależy od skrętu wełny. Najlepiej wybierac takie o skręcie powyżej 130' - wtedy jest lżejszy i się nie gniecie. I nieprawda, że 100% wełny to zły garnitur. Wręcz przeciwnie. Dodatek jakiegoś poliestru czy elastanu nie jest dobrym wyborem. Co innego jedwab lub kaszmir - to jest ok i świadczy o klasie garnituru.
Długość rękawa powinna być taka, żeby wystawał mankiet i spinki na ok 2-3 cm. Nogawki spodni powinny tylko raz załamywać się na bucie. Marynarkę zapinamy jedynie na pierwszy guzik.
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
[B]Relacja ze Ślubu i wesela, 2 maja 2012
Świetna relacja! Gratuluję!

Audrey zamówiłam taką samą biżuterię jak Ty Mam nadzieję, że się nie gniewasz
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora