Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
Napisane przez Anabellita
Uskaooo przecież po macierzyńskim z ZUS, rejestrujesz się w urzędzie pracy i przez pół roku masz zasiłek  Zawsze to parę stów w kieszeni no i jesteś ubezpieczona. Ja jestem w identycznej sytuacji 
|
Ja też tak jak ty
Cytat:
Napisane przez *Agatek*
Dobra idę umyć zęby  i "uszyć umy" jak to mój tż kiedyś powiedział, chcąc powiedzieć: "umyj uszy" 
|
moja mama powiedziała kiedyś krąd mnie poknął zamiast prąd mnie kopnął,ja czasmi też coś poprzestawiam
Cytat:
Napisane przez Haniula
W ogole jak czytam, ze wasze dzieci przewracają sie na boki, trzymaja zabawki  Moja Lena tego neie robi. Jedynie jak lezy, i mocno sie juz zlosci to unosi dupe do góry. Zabawke trzyma jak jej wsadze do raczki, ale jakby w ogole nią nie byla zainteresowana.
Do buzi pakuje tylko rączki, glownie lewą 
|
Przyjdzie i czas na nią,spokojnie
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103
witam
Ja tylko na chwileczkę z pytaniem - Bartek ma na czole kaszkowatą wysypkę jakby pod skórą no i trochę na policzkach ale to już bardziej widac.Dodam ,że karmie mm i niczego młody jeszcze nie jadł.Czym mogę to posmarowac?
|
podobno na takie rózne krostki jest nanobaza,ja muszę kupić bo Nice się przy dolnej wardze porobiły i nie schodzą,a oilatum krem nie pomaga.W ogóle ma dużo krostek ,takiej kaszki nad pośladkiem i nie wiem co to może być,ale wydaje mi się,że już schodzi
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984
A ja chciałabym zapytać o rozszerzanie diety Mamy, które karmią tylko piersią. Jak to ma w końcu wyglądać?
Po skończeniu 4-go miesiąca mam mu dawać kaszkę i np. raz marchewkę, potem cosik innego? Zielona jestem w tym temacie :/ Czy może najpierw dać kaszkę a po kilku dniach dopiero jakieś warzywko? Czy to można jednego dnia np. na śniadanie kaszkę, potem cyc, potem np. marchewkę, potem znowu cyc itd.? Proszę doświadczone Mamy, aby wytłumaczyły mi to łopatologicznie jak blondynce 
Wczoraj byłam w sklepie i widziałam te kaszki i na każdej po 4 miesiącu pisało, że są bezglutenowe. To w końcu jak to jest z tym glutenem? Niby po to mam je dawać, żeby wypróbować ten gluten a jak to mam zrobić kaszką, która go nie zawiera? Coś mi mignęło, że któraś z Was napisała, że Hipp ma kaszki z glutenem po 4 mies. Szukać takiej? Dla kogo wtedy są te bezglutenowe? Ale ze mnie ciemna masa 
|
U mnie w książeczce Nikoli jest tabela i też niby od 6 mca ,więc ja już nie wiem i z tym glutenem też dziwnie.Zapytam lekarki 15ego na szczepieniu
Cytat:
Napisane przez *Agatek*
też przemywam smoczki chociaż pod kranówą  raz dziennie ogólnie, albo jak spadnie  to samo z gryzakiem- jak spadnie na podłogę  sama BYM GO NIE WZIĘŁA DO BUZI
(  ) to tym bardziej dziecku bym nie pozwoliła...
|
zgadzam się,tym bardziej,ze często przyklejają się do niego pyłki z tkanin
Witamd
Młoda dosypia na mnie,ale daję radę pisać.Dziś jesteśmy same do wieczora bo TŻ poleciał do Londynu ,więc mam nadzieję,ze Nikita będzie spokojna,choc raczej na razie nie ma skoku i daję z nią radę.Od jakiegoś czasu potwornie bola mnie kolana,chyba od wstawania w nocy z małą po karmieniu w nocy,żeby nie obudzić,też tak ktoś ma .
Pearl twój TŻ znał tego instruktora co zginął na Bemowie,bo to były mojej koleżanki która długo z nim była i teraz jej smutno chcąc nie chcąc .
Wreszcie świeci słońce bo wczoraj to makabra,tylko,że zimno .
Muszę kupić ten olejek co polecasz Haniula ,ma super recenzje.A gdzie on stoi,tzn w dziale z czym bo dzis się wybieram do rossmana.W ogóle ostatnio byłam z wozkiem tam i ekspedientka zatrzymała mnie przy kasie zperfumami,że obsłuży mne bez kolejki,a jedno babsko zaczęło się pienić,kłócić z ekspedientka i wyszła,a ja się nic nie odezwałam do tej buraczycy i teraz żałuje,ale normalnie zszokowało mnie jej prostactwo.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
|