2012-05-08, 13:30
|
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
hmm z mojej strony mogę Ci polecić:
1. płyn z Biodermy do skóry wrażliwej Sensibio H2O, moja mama i siostra również używają i są zadowolone 
2. podobno dobry jest filtr również z biodermy AKN mat do skóy trądzikowej, ale sama nie używałam, dopiero przymierzam się do zakupu
3.ja używam double wear estee lauder. kryje przebarwienia i plamki, niestety podkreśla suche skórki =/
4. tu nie mam pojęcia bo na razie walczę z krostami
5. słyszałam dużo opinii o maści ichtiolowej, cynkowej jednak nie próbowalam. sama stosuję epiduo, fucidin i brevoxyl jednak szału nie ma. liczę że ktoś tu jeszcze coś poradzi...
6. nie wiem, bo nie stosuję....zresztą jesteś pewna że peeling przy trądziku to dobre rozwiązanie?
eh moja twarz w tym momencie również wygląda masakrycznie, nie jesteś sama 
a co do diety to ja osobiście nie wierzę w jakieś jej większe powiązanie z trądzikiem ; ) sama byłam na diecie bezcukrowej przez pól roku (chciałam schudnąć, nie przez trądzik). przestałam słodzić herbatę i kawę, całkowicie odstawiłam produkty zawierające cukier. jadlam wyłącznie kasze, warzywa, czasem jakieś mięso, piłam bardzo dużo wody....schudłam bardzo, ogólnie lepiej się czułam, a na twarzy co? pogorszenie. 
trądzik w większości przypadków spowodowany jest nadmiernym wydzielaniem androgenów, a nie takimi cudami jak spożywanie czekolady czy picie mleka (no chyba że ktoś ma wybitnie alergię na te konkretne produkty i objawia się ona takimi wyrzutami na skórę). chociaż w sumie słyszałam (co prawda w internecie ) że były przypadki gdzie ludzie całkowicie wyleczyli trądzik cudownymi dietami, aczkolwiek ciężko mi w to uwierzyć 
|
|
|