Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-05-08, 12:44   #4402
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Oczywiście, że to ważna rzecz!
Miał też Maks, miał, oczywiście... Choć trochę wcześniej, gdzieś ok. 2 lat, ale potem też się to powtarzało. To normalne u dzieci. Najważniejsze wg mnie to nie zrobić z tego zbyt wielkiej sprawy... Od czasu do czasu przypomnieć, że owszem siusiak jest ważny, ale nie służy do zabawy tylko do siusiania czy że musi być zdrowy, więc lepiej go nie ruszać za bardzo łapkami i tyle. Jak widzisz, że się bawi znowu, to zabrać mu po prostu rękę, nawet nic nie mówiąc. Tak to u nas mniej więcej było i rozeszło się samo, jak wiele innych spraw Jak teraz czasem mu się jeszcze zdarzy, to doszedł nam argument, że siusiak jest ważny i potrzebny do tego, żeby mieć dzieci, jak się będzie dorosłym i że to jeszcze nie jest jego czas A nie wiem, na ile Filip jest już uświadomiony, pewnie to jeszcze trochę za wcześnie dla niego U nas Maks od dawna znał wersję, że tata wkłada mamie ziarenko do brzuszka i ono łączy się z mamy ziarenkiem, i rośnie dzidziuś. Kilka miesięcy temu padło spodziewane pytanie "JAK tata to ziarenko wkłada?" Co miałam zrobić, Maks umie czytać i korzystać z googla... nie siedzę przy nim w każdej minucie, gdy korzysta z kompa, choć oczywiście staram się to kontrolować, więc powiedziałam najdelikatniej jak umiałam całą prawdę! Wolałam, żeby dowiedział się tego od rodziców.

O rany! Udzieliło mi się rozgadanie od Was, a ja już muszę zmykać po Maksia do przedszkola i przygotować ubranka, itp. na egzamin dla niego. O 15:50 mamy, trzymajcie kciuki!
Na razie!
Filip zawsze się interesował siusiakiem,nigdy nie mówił na niego ptaszek itp,wie że ma pinona(tak mówił jak miał 2 latka).Wie na czym polega róznica między nim a kobietą.Choć w takie tematy tupu do czego służy jak będzie dorosły nie poruszałam,on sie nie pytał.Ale mam zamiar z nim rozmawiać szczerze na takie tematy.Szymon i on wzieli się z miłosci mamy i taty.Kiedyś się zapytał którędy tata wsadził Szymona-ja stanełam jak wryta bo nie spodziewałam się teraz takiego pytania.Ale Filip stwierdził,że przez pępekI tak zostało.nie długo pewnie padnie pytanie którędy wyszedł
Tata nauczył go sikać na stojąco,jak duzi chłopcy,myć.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora