Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ZMIANY ZMIANY- czyli zaczynam lepiej żyć :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-05-09, 00:15   #23
waits
Raczkowanie

Dot.: ZMIANY ZMIANY- czyli zaczynam lepiej żyć :)

Ja tam nigdy nie potrafiłam zmobilizować się na coś, co nie wymagało ode mnie wysiłku w stylu: ubierz buta i wyjdź z domu. Wszystkie ćwiczenia były na odwal-się albo jeszcze gorzej. Dlatego polecam bieganie. Chudnie się szybko i ma się wielką satysfakcję. Tylko koniecznie wyznacz sobie stałą trasę i zapisuj każdego dnia czas w jakim ją pokonałaś. To cholernie motywuje. Jeśli wolisz coś lżejszego, to dobry też jest rower. I pogoda nawet na to idealna. Powodzenia piękna!

Hej dziewczyny
Nie wiem czy to dobry wątek, ale mam nadzieję że tak .
Ja też chce zmienić swoje życie na lepsze i właśnie szarpię się z decyzją o sprzedaży garażu...
Nie jest to coś, co chce zrobić, ale nie mam pracy i od jakiegoś czasu jest bardzo ciężko. Oczywiście pracy szukam, ale jest jak jest. Chce sprzedać garaż żeby ogarnąć się z rachunkami za mieszkanie i czesne na studiach oraz żeby mi zostało cos w formie "zabezpieczenia", "w razie czego". Gdyby teraz (odpukać!!) stało się coś złego (choroba itp) to ja mam 3zł w portfelu .
Oczywiście szkoda mi bardzo tego garażu, ale jeszcze bardziej źle mi z zadłużaniem mieszkania... Mieszkanie mamy duże, do tego bardzo duża piwnica więc w sumie bez tego garażu damy sobie spokojnie radę. Do tego mamy miejsce parkingowe na parkingu..
No nie wiem sama, co robić...

Sprzedanie garażu może dać niewiele. Pieniądze lubią szybko znikać, zresztą od tego przecież są. Co będzie, gdy historia się powtórzy? Trzeba szybko znaleźć prace. Jeśli jednak pozbycie się domku dla samochodu i stu tysięcy innych gratów załatwi jakiś problem - nie ma co rozpaczać nad nim. Przemyśl to jeszcze co najmniej trzy razy, ja mocno trzymam kciuki. Będzie dobrze.

Edytowane przez waits
Czas edycji: 2012-05-09 o 00:23
waits jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując