Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - prosze o opinie - sprawa kupna/wyboru samochodu.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-01-06, 17:48   #1
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

prosze o opinie - sprawa kupna/wyboru samochodu.

Sprawa wyglada nastepujaco - w ciagu teraz jakos maxymalnie 2 miesiecy musimy sobie kupic autko. W skrocie jezdzimy teraz autem z 2001 na polskich balachach i w marcu wieziemy ja do Polski i przerzucamy sie na wlasciwe angielskie auto.

No i wlasnie zaczal sie problem - jakie dokonac wyboru...

Vauxhall Vectra raczej to bedzie teraz kwestia rocznika i sumy wydanej...

opcja 1sza:

Vectra z 98 - lekko przytarta z przodu, czarna, z nieco brudnawa tapicerka, tania jak barszcz moglabym ja kupic juz dzis i w sumie olac wszelakie dbanie o to auto lub przejmowanie sie nim. Byloby to auto do zatyrania i zmienienia w mniej wiecej rok. Problem - martwimy sie ze 'padnie'. Bo swoje lata nie ukrywajmy juz ma a ani ja ani moj M. na autach sie nie znamy i jakos nie amrzy mi sie okazaja kup mnie tanio i wywal drugie tyle na remonty...

Vectra z 2000 - Zakochalam sie osobiscie w wygladzie, jest ladnie utrzymana ale ma sporo przejechane.

Vectra z 2001 (wyglada jak ta z 2000 - ten sam kolor i wszystko) jest tylko nieco drozsza niz ta z '00 ale ma 27 000 mil mniej na przejechane...

Ubezpieczenie tych trzech aut to w sumie jedna suma z jakimis jedynie groszowymi roznicami...

Gdybysmy sie zdecydowali na te 2 ostanie to musimy wydac dwa razy wiecej niz za te pierwsza poczciwinke i teoretycznie moglibysmy jezdzic nimi dluzej - Jednak znajac mojego meza i tak mu sie pewnie znudzi i bedzie zaraz przegladal inne... I tu jest wlasnie moj dylemat.

Prosze bardzo o pomoc - co wy byscie zrobily i wybraly....

W zalaczniku ta z '00

(te nowsze sa super wyposazone - klima, szybki elektryczne, centralny zamek itp itd)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cenzurka.jpg (31,9 KB, 29 załadowań)

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując