Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wybrać, z którą przyjaciółką mieszkać ? Ale jak?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-05-09, 17:49   #1
karola1234567891011
Przyczajenie

Wybrać, z którą przyjaciółką mieszkać ? Ale jak?

Witam
Być może dla niektórych mój problem będzie błahy , ale jest. Niektórzy też będą się pytać "ale czego Ty dziewczyno oczekujesz od Nas?" a ja chcę po prostu porady od Was.
Moja sprawa jest taka : Przyjaźniłam się od końca podstawówki do końca gimnazjum z dwiema dziewczynami (nazwijmy je tutaj Kasia i Marta) czyli około 5 lat. Zawsze byłyśmy we trzy. Takie trzy przyjaciółeczki, trójkacik
No ale nadszedł koniec gimnazjum i wybór liceum/profilu. Kasia i ja postanowiłyśmy pójść razem do jednej klasy. Marta natomiast wybrała inne liceum, w innym mieście, oddalonym od naszego około 45km. Na początku był smutek bo tak daleko, tęsknota. Ale z czasem przestałyśmy się widywać. Po 1,5 roku straciłyśmy kontakt z Martą. Nie wiem w sumie dlaczego, z braku czas, bo nauka, bo jej dojazdy. Był okres, że nie widziałyśmy się z nią prawie pół roku. Podczas kiedy ja z Kasią ciągle utrzymywałyśmy przyjaźń. Na początku stycznia wpadłam na pomysł żeby się spotkać, znowu we trzy, pogadać. Marcie i mnie buzia się nie zamykała, gadałyśmy jak przed trzema laty. Jednak Kasia była cicha i nie miała dużo do powiedzenia Marcie. Obydwie jakby się nie znały. Po tym spotkaniu do dnia dzisiejszego mam dobry kontakt z Martą, nie często ale się widujemy. Gdy pytam Kasię czy chce iść z nami na początku mówiła, że nie ma czasu teraz nie ukrywa już i wprost powiedziała mi, że nie będzie już tak jak kiedyś, że nie Marta się zmieniła i ona nie chce z nią utrzymywać kontaktu bo za nią nie przepada Bardzo się zdziwiłam, ponieważ nie odczuwam żeby Marta się zmieniła, więc nadal mi odpowiada jej towarzystwo i nadal się z nią spotykam. Teraz gdy mamy maj obydwie dziewczyny się nie lubią i nie chcą nawet ze sobą rozmawiać. Od jakiegoś roku w ogóle to Kasia (która była ze mną w klasie) się zmieniła, zaczęła bardzo dużo imprezować, pić i przyznam, że zmieniła się na gorsze, nie układa nam się już tak jak kiedyś.
Kilka dni temu spotkalam się z Martą - wybiera się na studia w październiku do Warszawy - ja także tam idę na studia i ona zapytała czy nie chciałabym z nią zamieszkać. Przyznam, że bardzo skusiła mnie tą propozycją bo jej towarzystwo nadal mi odpowiada i ona nie zmieniła się pod wpływem innego środowiska. Natomiast Kasia, która także wybiera się do Warszawy jak na złość także proponuje mi wspólne mieszkanie. Chodź wcześniej mówiła o akademiku. Nie wiem co mam wybrać czy dziewczynę z którą przyjaźnię się od lat bez przerwy (ale która się zmienła według mnie na gorsze) czy dziewczyna, z którą nie miałam prawie konkatu przez 2-3 lata ale która jest w porządku.
Na pewno one nie chcą mieszkać razem, to wiem. W Kasi denerwuje mnie to, że ona bardzo lubi imprezować i po prostu się upijać na każdej możliwej imprezie i robić z siebie nie powiem kogo (boli mnie to jak na to patrze). Z drugiej strony nie wiem jak mam jej powiedzieć nagle, że jednak z nią nie będę mieszkać w tym mieszkaniu które planowałyśmy razem przez 3 lata liceum... Wiem, że na 100% będzie Kasia będzie miała do mnie wielki żal. Boje się tej rozmowy, boje się jej powiedzieć, boje się tego wyboru między jedną a drugą.... Nie wiem jak mam to rozegrać.
karola1234567891011 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując