2012-05-09, 22:01
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rasizm na wizażu. I nic.
Cytat:
Napisane przez Mileva_
Rzeczywiście koleś z opiniami na temat ciemnoskórych przesadził, ale nie było to jakieś drastyczne; w sumie niewiele wykroczył poza prezentowaniem własnej opinii i spamem rzecz jasna
O Polkach i Kurdach czytałam ostatnio na Wizażu; tutaj byłabym ostrożna z tym rasizmem, bo najbliżej im do Arabów a ci z kolei to rasa biała. I temat jest z tych, w których bardzo łatwo zostać oskarżonym o nietolerancję, przytaczając prawdziwą historię czy fakty i z pozoru neutralne opinie (np - nie lubię muzułmanów, bo mają gorszy stosunek do kobiet i źle je traktują, jak na moje normy - opinia jak opinia, ale dla kogoś to już będzie przejaw nietolerancji  )
|
ale rasizm to nie tylko kolor ciemny skory
mojego tz ktos kiedys w pracy zwyzywal. pijany klient zostal zbanowany z pubu za to ze zwyzywal polaka. i to jest rasizm. bo on nie wrzeszczal ze piwo jest za drogie i ma mu sprzedac taniej, tylko kazal mu sie wynosic do swojego kraju
ja widze duzo rasizmu, nienawiscie. posty wisza, a na moje komentarze to sie tylko piekla te panie i ci panowie, ze oni maja prawo do swojego zdania.
maja owszem, ale kultura wypowiedzi obowiazuje
i powielanie stereotypow tez moze byc rasizmem
to nie jest pusty slogan w uk
w polsce jeszcze tak, bo jest za male zroznicowanie w narodzie, w szkolach jesli masz osobe innej wiary to jest ajwaj. nie mowiac o kolorze skory
i wspolczuje wszytskim ktorzy swoje kolorowe dzieci przywioza kiedys do polski, bo to ze dzieci sa okrutne wynika li wylacznie z wychowania przez doroslych, ktorzy sie udzielaja min na tym forum
|
|
|