Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Hej dziewczyny
Wątek: Hej dziewczyny
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-05-10, 09:28   #1
MadziA2010
Raczkowanie

Hej dziewczyny

Mam 22 lata, mąż 29, mamy rocznego synka, jesteśmy 3 lata po ślubie,
Mieszkamy z moimi rodzicami.
Otóż, po ślubie zauważyłam że lubi sobie wypić, ale jakoś przymykałam na to oko. Pracował, ale po pracy lub w wolne dni siedział w garażu i coś majsterkował przy tym pijąc piwko.
Zaszłam w ciążę, mąż był szczęśliwy, myślałam, że przestanie zdarzać mu się piwkować. Ale nic z tego, zaczął wracać z pracy nawet wcięty. Kosztowało mnie to wiele nerwów. Urodziłam jednak zdrowe dziecko, mąż był przy porodzie. Po mnie i po malucha do szpitala przyjechał nietrzeźwy i bummm od nowa
Obiecał że nie będzie pić, owszem wracał z pracy trzeźwy ale jak jakiś wolny dzień się trafił, to oczywiście musi w garażu coś zrobić i piwko albo flaszka, jak do jakiegoś kolegi jechał coś pomóc itp. to wracał pijany, a jechał samochodem..
Pomyślałam że nie będę wnikać bo nie mam już siły, ale nie wytrzymałam. Nie raz się pokłóciliśmy, a on pod wpływem alkoholu siadał i jechał do swoich rodziców, tam nocował i następnego dnia wracał twierdząc że nic nie pamięta i nie wie co w niego wstąpiło.
Teraz w pracy raczej nie pije ale w domu bez zmian.

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

c.d.
Zdarzają się wciąż kłótnie, jeździ po alkoholu.
Proszę go, a on ciągle obiecuje. Straszę rozwodem, mówię żeby wybierał, my albo jego piwko. I tak tydzień, dwa jest ok a potem to samo.
Nie wiem czy jest uzależniony, on oczywiście twierdzi że nie. Moze gdyby byl to pilby codziennie a tak jednak nie jest.
Twierdzi ze bardzo nas kocha i zalezy mu na nas, nie chce sie za nic rozstawac a jednak nie przestaje.
Co mam zrobic? JAk mu pomoc? Jak mam postapic?
MadziA2010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując