|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
Witajcie
My juz dzisiaj całe przedpołudnie byłysmy na dworze. Efekt - nie nie zrobione .
Mam ostatnio strasznego niechcieja a do tego brak pomysłów obiadowych.
Koglus - dawno Cię nie było. Dobrze że wszystko w porządku i sobie rośniecie w siłę
Cytat:
Napisane przez libra777
Mój potrafi w dzień spać nawet 3,5 godz. a norma to 2 wstaje rano o 6-7 a wieczorem zasypia ok.21.
Chciałam go oduczyć ale to u nas nie przeszło wieczorem był tak zmęczony że ledwo co kolację jadł i zasypiał z rykiem a później się zrywał w nocy i płakał.
Jak powróciło dzienne spanie wszystko minęło.
Z dziećmi to tak jak z dorosłymi jedni są śpiochami inni nie i nie wydaje mi się żeby to miało wpływ na rozwój.No chyba że dziecko będzie ewidentnie mało spało nawet w nocy.
|
Zosia śpi teraz w systemie 12/12 h (20/21 -8/ 9). Wyjątkowo czasem wstanie wczesniej i np. jak gdzieś jedziemy autem do zaśnie. Normalnie wystarczy kilka minut poleżeć i nabiara sił na resztę dnia. Sama "zdecydowała" że nie śpi w dzień. Uznałam że nie bardzo jest sens usypiać gnoma przez godzinę a ona później śpi 30 min.
Cytat:
Napisane przez madziwnia
nie spłycaj mojej wypowiedzi do Twojej Zosi bo nawet piszac nie pamietałam kto ma problemy ze spaniem w dzien tylko odpowiedź była do madzipl.
ale odpisałam ogólnie jak to jest ze spaniem a nie jak musi być.
Każde dziecko jest inne inaczej sie rozwijają w innym tempie
wiec niepotrzebnie tu sie spinasz bo nie o to w moim poście chodziło.
Może i michalina niedługo nie bedzie spała ale na siłe jej nie bede przeciez przykuwała do łóżka. 
|
Madziwinia nie chce mi się kłócić zresztą nie leży to w mojej naturze ale pi pierwsze to nie zauważyłam żeby Twój post był wyraźną odpowiedzią na post Madzi (żadnego odnośnika do niej ).
Nie spłyciłam Twojej wypowiedzi wyłącznie do Zosi tylko napisałam z lekkim oburzeniem że jej Twoje (lub czyjeś) stwierdzenie nie dotyczy.
Nie spinam się i jak już pisałam wolałabym żeby pospała w dzień i mieć trochę wolnego czasu dla siebie (jak cała Wasza reszta).
A teraz czas obiad robić