2012-05-11, 20:46
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Napisane przez alamig
Zgadzam się  Mój Mały miał całą szyjkę w czerwonych potówkach, więc wczoraj zrobiłam krochmal z mąki ziemniaczanej i wlałam trochę do wanienki. Dziś po potówkach nie ma śladu
Była dziś u mnie położna. Tragedia! Co prawda zapowiedziała się pół godziny wcześniej, ale Małego nawet nie obejrzała. Akurat spał, więc zerknęła tylko na jego twarz i powiedziała, że ładnie wygląda  Zapytała jak sobie radzę, jak karmienie i jak się krocze goi. Jak powiedziałam, że wszystko ok, a Mały przybiera na wadze, to powiedziała, że świetnie i tyle. Potem przez pół godziny wypisywała jakieś papierki, kazała mi wypełnić jakieś dwie głupkowate ankiety z Nivea i Hippa (za to dostałam kalendarz maluszka i butelkę) i poszła. Nie tego się spodziewałam 
|
U mnie wizyta zawsze wygladala troche inaczej, ale ja zawsze mialam duzo pytan do poloznej, ona duzo wypytywala, czasem tez malej nie ruszala jakwidziala ze spi i mowilam ze np zasnela chwile wczesniej.
Cytat:
Napisane przez aaagga
Dominik potrafi się wpatrywać przez 20 minut i ja mam 20 minut spokoju
|
My mamy podobna karuzele i Jula potrafi sie w nia wpatrywac pol dnia
Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa
uuu a co taka cisza?
my juz po kapieli, mlody lezy w lozeczku i wpartuje sie w konika  a maz stwierdzil ze Wiktorek ma za duzo zabawek i zrobie z dziecka ciote a nie faceta 
|
a co lalki mu dajesz do zabawy czy jak?
Flower, ja na poczatku mialam problem z ubieraniem malej, wiadomo dziecko Ci nie powie ze mu cieplo czy zimno, ale bez przesady... tez wlasnie slyszalam ze przegrzewanie gorsze od przechladzania.
Jak ja Wam zazdroszcze ze miescicie sie w ubrania przedciazowe ja moge o tym pomarzyc... a co najlepsze mam kupione juz 3 pary jeansow na ''jak schudne''
Gratuluje tygodniowek i miesiecznic maluszkow - rosna nam pociechy
Ostatnio chwalilam sie grzecznym anielskim dzieckiem a od wtorku Juleczka tak strasznie placze ze az mi sie serducho kraje. I nie jest to kolka, bo brzuszek jest ok ... Ma ok godzine takiego mocnego placzu i ciezko ja uspokoic, musze ja mocno przytulac, inaczej sie az zanosi mam nadzieje ze przejdzie dzisiaj stalam 3 h przy zelazku ale mam juz nadrobione prasowanie i zostaje na biezaco tylko prania powstawiane, wiec jutro jeszcze troche poprasuje i koniec. Odlozylam kolejna ture za malych ubranek Julki
dzisiaj przyszla ta markiza do wozka i kapelusik - jutro zaloze ta markize i sprawdze jak to dziala wszystko, czy warto kupic zamowilam sobie tez balerinki z bugatti ale pewnie dopiero w poniedzialek przyjda, aaa no i dla Julci przyszla jeszcze zawieszka do wozka / fotelika http://www.amazon.de/gp/product/B002...ls_o02_s00_i00
Mam od wczoraj w lewej dloni dziwne bole w kostkach, az czuje jakby mi mialo wykrecic palce ....
Moje dziecie juz wykapane i najedzone zasnelo wiec i ja do niej dolacze bo podejrzewam ze dzisiejsza nocka bedzie z pobudkami wiec dobrych nocek zycze
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
|
|
|