Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Razem schudniemy 20kg! - część II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-05-12, 16:10   #828
Bottega
Zakorzenienie

Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część II

Cholera, post mi się skasował! Nie chce mi się pisać tego samego, więc w skróce:

madziulka, zacznij korzystać ze strony http://tabele-kalorii.pl. Załóż tam konto, dodawaj posiłki i sama włóż w to trochę pracy - tam masz wszystko wypisane, tj. kalorie, ile białka,ile węgli, ile tłuszczu.
Z Fruvitą chodziło o to, że zjadłaś 400ml, wiec bardzo dużo. Dodatkowo ta pitn, choć kalorycznie podobna do tej małej, ma więcej węglowodanów i mniej białka (lepiej jeśc małą, jak się ma taki plan dnia jak Ty). Musisz zwracać większą uwagę na proporcje, myśleć: "tu zjadłam większośc węgli, to teraz muszę nadrobić białko". Dzisiejszy jadłospis - z racji tego, że jesz dużo posiłków, powinnaś ukłądać je nieco inaczej, tj. tak, aby były mniejsze niz u nas. Śniadanie: nie 3 a 2 jajka, do tego 1 łyżka słonecznika lub ok. 10-15g migdałów (NNKT), 1 kromka ciemnego chleba jest ok, oprócz tego warzywka, tj. 1 pomidor, parę liści sałaty, ze 2 ogórki gruntowe. II śniadanie - nie możesz iść w jednym lub w drugim kierunku - jedz owoce, 1 szt. dziennie większego owoca, tylko musisz inaczej je dobierać. Z pośród: gruszki, jabłka, arbuza, ananasa, melona żółtego, grejfruta najlepiej wypada ten ostatni, dalej melon, kolejno arbuz, ananas, jabłko, gruszka. Dlaczego tak? Wzięłam pod uwagę nie tylko kcal(choć grefpfrut ma ich najmniej), ale także zawartość białka - w jabłku masz prawie same węgle, ale to nie oznacza, że w innych owocach jest to samo . Czyli np. na II śniadanie 1 grejpfrut; lub to + 150g pekinki. Dalej - lunch: serek wiejski lekki, 1/2 papryki, 6 liści sałaty, 6 rzodkiewek, 1 wafel ryżowy/chrupki chlebek (do 25kcal/szt., czyli np. http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...im-Kupiec.html). Kolejno: obiad - jak nie masz czasu/siły ochoty przygotowywać sobie drobiu, to proponuję np. 30g makaronu pełnoziarnistego, do tego 100-150g twarogu chudego lub 0% i warzywa (jak najwięcej - nie będziesz ich jeść, to będziesz chodzić głodna); albo - tuńczyk w wodzie (byle nie w oleju czy czymś takim), makaron lub 1/2 czy 1/3 torebki brązowego ryżu, warzywa. Kolacja - 3 wafle ryżowe, 3 plastry szynki drobiowej (np. tej z indyka), 2 pomidory, 6 liści sałaty, 6 rzodkiewek. Komponuj w jadłospis takie warzywa jak: sałata, kapusta, pomidor, papryka, bób (dużo białka), cukinia (tylko 16kcal/100g!), rzodkiewki, ogórek.

jeszcze jedna aga: Zwierzęta nie zgłaszały chęci żywienia się jak Ty, tylko Ty jak one, więc komentarz z grillowanymi owadami jest nietrafiony
Konie żyjące wolno (mówię tu poza obszarami Pl, u nas takie stado jest tylko jedno i to "zorganizowane" przez człowieka, więc nie do końca się wlicza) jedzą: głównie trawę, liście, zioła i zboża, od czasu do czasu sięgają po owoce (drzewa), a także jedzą korę drzew. Przede wszystkim konie bardzo często dostarczają sobie wody, np. ze stawów.

mruffka, śniadanie do dupy. Ile czasu zajęło Ci zjedzenie tego? 30sekund? Masz poczuć, że jesz, a tu zanim poczułaś, to juz dawno było w żołądku. Jesteś nowa - zapraszam na 1szą stronę wątku. Będziesz się głodzić, to trafisz do Krzywego Zwierciadła.

thenerd, brawo kochana za dojście do kolejnego celu!

Silvia, tez oglądam Fringe'a. Niestety powiem Ci, że strasznie się posuł ten serial Brawo za spadek i zgubienie nadwyżki
Co do wymiarów - ramię mi zawsze TŻ mierzy i gdzieś tak 3/4 wysokości wychodzi.

pysia, brawo za spadek Trzeba się cieszyć każdym!

Ja mam 100g mniej od wczoraj - malutko, ale i tak sie cieszę Jeszcze 100g i będzie -25kg

Bottega jest offline Zgłoś do moderatora