Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Test na HIV?
Wątek: Test na HIV?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-05-12, 22:34   #2
kalincia
BAN stały

Dot.: Test na HIV?

Cytat:
Napisane przez byleco1 Pokaż wiadomość
Witam, chcę pomóc przyjaciółce, która ma dość ciężki problem. Jest w 3 gimnazjum i około rok temu została zgwałcona. Nikomu o tym nie mówiła, mi też, było widać, że coś się dzieje, ale prawdy dowiedziałam się miesiąc temu, po wizycie w ośrodku dla młodzieży, w którym dawano nam wykład na temat HIV. Dziwnie się zachowywała tego dnia, w końcu powiedziała, że zdała sobie sprawę, że też może być zarażona. Nie wiedziałam co myśleć, w końcu powiedziała dlaczego się boi tego. Miała w końcu kontakt seksualny z kimś kogo dobrze nie znała, co gorsze chodzą plotki, że jego aktualna dziewczyna ma HIV, może to zwykłe plotki, rozgadała to jej "przyjaciółka" po kłótni, ale jeśli nie to być może on ją zaraził, a wtedy też moja przyjaciółka jest narażona na to. Już od miesiąca rozmyśla czy warto się zbadać, bo sam gwałt przeżywa okropnie i nie umie o tym rozmawiać, a kiedy pomyśli, że jeszcze mógł ją zarazić słabo jej się robi i ma ochotę się zabić. Nie ma w tym wsparcia od nikogo oprócz mnie, bo boi się komukolwiek o tym powiedzieć. Nie wie, czy jako 15 latka może zrobić taki test anonimowo (słyszałyśmy na tym wykładzie, że są punkty, gdzie można anonimowo się zbadać) ale nie wiemy czy niepełnoletnia osoba także może. I czy lepiej zrobić test. Nie umiem sama jej pomóc, więc piszę tu, z góry dziękuję.
Została zgwałcona, zna gwałciciela, który być może ją zaraził i pozwala mu chodzić na wolności, nic nie mówiąc nikomu?
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując