2012-05-15, 09:23
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ V
Cytat:
Napisane przez anula_ga
Sorbitol pewnie może niektórych zapchać, ale myslę, że w maseczce i 10 minutach na twarzy nie powinno być problemu.
Serum z mącznicą naprawdę jest super - ja widzę dużą poprawe w kwestii przebarwień  tylko nie dodałam polysorbate (bo tak jakoś, no nie lubię w kosmetykach co zostawiam na paszczy.....), konsystencje ma wodnistą przez to bardziej trochę, ale nie szkodzi. Taki rozwodniony żel. I uważaj w razie czego, bo arbutyna ma silne działanie alergizujące - mi nic się nie dzieje, ale jak masz wrazliwą i skłonną do uczuleń buźkę to lepiej być ostrożnym. A jeśli nie zależy Ci na walce z przebarwieniami to możesz wziąć inne serum z witC.
Ja kremów z mf nie polubiłam za bardzo - masło do ciała to co innego 
A coś nie tak z szamponem kuomaye? Ma konsystencję typową dla szamponu - nie galaretowatą tylko żelową, niezbyt gestą ale i nie rzadką bardzo. I mój pachniał trochę czekoladowo 
No wiesz???? Odpuściłas targi na koszt faceta??? Zaprzepaściłas taką szansę 
|
Bardzo mi zależy na pozbyciu się przebarwień Jakiejś bardzo wrażliwej skóry nie mam więc może będzie dobrze. A co takiego robi na Twojej buzi ten polysorbate, że go nie lubisz? Aga89s a Ty go dodawałaś?
No właśnie.. coś mi się obiło o uszy, że mówiłyście, że kuomaye ma gęściejszą konsystencje a mój to prawie woda Dobrze się pieni, dobrze myje skóre głowy, włoski są nawilżone i błyszczące ale ta konsystencja mnie zastanowiła..
Cytat:
Napisane przez mhm0808
Dziewczynki drogie,mam dwa pytanka: ostatnio było tyle pisane o samoopalaczach... gdzieś się przewinął (nie mogę odszukać  jeden produkt w którym to nieszczęsne DHA zatopione jest w olejkach  co to było 
|
A to nie była Melvita? Ale może coś pomyliłam?
Cytat:
Napisane przez Korah
Sorbitol nie powinien zapchać, ma działanie nawilżające naskórek, raczej działa na powierzchni skóry.
|
Dzięki
|
|